Športni SVET Vrhnika

Pod imenom Športni SVET so organizirani dogodki v organizaciji podjetja Event24, d.o.o., ki se odvijajo v različnih krajih po Sloveniji. Prireditev na Vrhniki je bila pred tem organizirana kot Nočni tek Vrhnika & Vzpon na Ulovko. V sklopu dogodka sta organizirana nočna teka, otroški teki in kolesarski vzpon na Ulovko, pomerite pa se lahko tudi v kombinaciji kolesarjenja in teka. Za serijo GMP šteje Nočni tek na 10 km.

_

Kolesarski vzpon na Ulovko
Kolesarski del je namenjen srednje in dobro pripravljenim rekreativnim kolesarjem. Trasa poteka od Športnega parka na Vrhniki do Podčela, kjer se trasa odcepi v smeri Ulovke. Po približno 100 metrih se z letečim startom in pod režimom popolne zapore ceste začne vzpon v dolžini 5,3 kilometra s ciljem na parkirišču pod Ulovko. Skupna dolžina trase je 8,3 kilometra s 340 višinskimi metri vzpona.

Nočni teki
Poleg kolesarjenja je dan namenjen tudi teku. Najbolj zagreti športni navdušenci se lahko odločijo tudi za kombinacijo, kjer se bo upošteval seštevek kolesarskega vzpona na Ulovko ter teka na 10 ali 5 km.

Trasa za nočni tek je speljana po ulicah Vrhnike in je osvetljena. Odrasli bodo lahko tekli na 10 ali 5 kilometrov, dolžina enega kroga po urejeni trasi je 5 kilometrov.

Otroški teki
Otroci bodo lahko sodelovali v otroških tekih: 100 m, 400 m, 800 m in 1200 m. Tečejo na kroge (dolžina kroga 400 m) na stezi Športnega parka Vrhnika.

_

Nočni tek Vrhnika

Scroll to top