Tek na Lubnik

Gorsko-tekaška tradicija v Škofji Loki sega v sedemdeseta leta, ko je mladinski odsek Planinskega društva Škofja Loka prvič organiziral tek na Lubnik. Kasneje je tek na Lubnik postal tudi del državnega prvenstva v gorskih tekih, nato pa so v devetdesetih letih organizacijo prevzeli člani ŠD Puštal. Vrhunec so dosegli leta 2004, ko je bila krožna trasa Tek na Lubnik izbirna tekma za člane slovenske reprezentance za svetovno prvenstvo v gorskih tekih.

Organizatorji Teka štirih mostov in Vzpona na Lubnik smo se – skupaj s Planinskim društvom Škofja Loka in Športno zvezo Škofja Loka – odločili gorski tek obuditi in posodobiti, da bo bolj v skladu s sodobnimi trendi »trail« preizkušenj. Teku do koče na Lubniku smo dodali tudi spust, vmes pa še kakšen manjši hribček, ki bo tekaško preizkušnjo še začinil. Tako bo tek dolg skoraj 14 km, premagati pa bo treba skupno 859 višinskih metrov. Med vsemi, ki se boste prijavili na krožno preizkušnjo, bomo iskali tudi udeleženca in udeleženko, ki bosta najhitreje dosegla najvišjo točko trase, se pravi kočo na Lubniku, in ju tudi posebej nagradili.

Vsi, ki se bolj navdušujete nad sprinterskimi preizkušnjami, se lahko prijavite le za juriš do koče, ki meri v dolžino 5 km in bo treba premagati skupno 700 višinskih metrov. Razglasitev najboljših na relaciji Mestni trg – Lubnik bo pri koči.

Da ne bo kdo rekel, da je vse skupaj prelahko, smo dodali še možnost duatlona, kar pomeni, da najprej opravite z gorskim tekom na 13,9 km in ga naslednji vikend popestrite še s kolesarskim vzponom do Naceta (Vzpon na Lubnik) in tako tekmujete tudi v skupnem seštevku časov teka in kolesarjenja.

Da ne bo kdo rekel, da je vse skupaj prelahko, smo dodali še možnost duatlona, kar pomeni, da se vikend pred tekom najprej udeležite kolesarskega vzpona do Naceta, potem pa opravite še z gorskim tekom na 13,9 km in tako tekmujete tudi v skupnem seštevku časov teka in kolesarjenja.

ZA SERIJO GORENJSKA, MOJ PLANET ŠTEJE 14 KM PROGA, se pravi Lubnik trail.
 

Scroll to top