Gorenjca osvojila Vrhniko, Dolenjec na vrh gorenjskega planeta


Na glavni tekmi letošnjega Nočnega teka Vrhnika, teku na 10 km, sta slavila Gorenjca. Janez Mulej iz AK Radovljica je pri moških prepričljivo zmagal s […]

Na glavni tekmi letošnjega Nočnega teka Vrhnika, teku na 10 km, sta slavila Gorenjca. Janez Mulej iz AK Radovljica je pri moških prepričljivo zmagal s časom 31:55.4, Marijana Štrukelj iz kroparskega AD Olimpik pa je bila najhitrejša pri ženska, s časom 43:33.6. Na krajši, petkilometrski progi, sta bila najhitrejša Jan Trček (Woodano – masivno pohištvo) in Tjaša Železnik (ŠD Vrhnika).

V sklopu dogodka sta potekala tudi kolesarski vzpon na Ulovko in tekma v kombinaciji teka in kolesarskega vzpona. Na Ulovko sta prva prikolesarila Jan Jazbec (Pogi team) in Ajda Opeka (KD Branik Maribor). V kombinaciji s vzpona s tekom na 10 km je bil najhitrejši Darko Šalamun (TK Logatec), v kombinaciji s tekom na 5 km pa sta najboljši rezultat dosegla Primož Jereb (KK Zapravljivček) in Nena Šerbinek. Na krajših progah na stadionu so se pomerili tudi otroci. Celotni rezultati dogodka: www.timing.si.

Fotografije najdete na FB strani serije Gorenjska, moj planet.

V seriji Gorenjska, moj planet smo s štirimi teki že dosegli pogoj za veljavnost letošnje sezone, nekaj tekačev pa je tudi že izpolnilo pogoj štirih udeležb. V pokalnem točkovanju vodi Tadej Osvald, član ŠTD lončar iz Dolenje vasi pri Ribnici, pred Matevžem Malovrhom (Köster Slovenija) in Marjanom Robičem (AK Radovljica). Pri ženskah pa sta na vrhu tekačici AD Olimpik iz Krope. Marijana Malovrh vodi pred Nives Skube, tretja pa je Ana Peček. Več na strani z rezultati.

11. septembra sledi Tek Petra Levca Skirca v Trzinu, ki bo tudi letos organiziran kot kronometer.