Moj planet


Gorenjska je s svojo lepoto in razgibanostjo ena najbolj privlačnih pokrajin na svetu in nudi številne možnosti rekreacije, tudi teka.

Gorenjska mesta, vasi, jezera, hribi, doline … prebivalcev in obiskovalcev ne puščajo ravnodušnih, ampak nas vedno znova navdušujejo in nas vabijo v ta čudoviti svet, v različne kotičke našega malega planeta. Vabimo vas, da ga skupaj pretečemo na tekaških prireditvah v okviru povezave Gorenjska, moj planet!

Na vseh prireditvah se bomo potrudili, da boste poleg športno tekmovalnega vzdušja izkusili tudi značaj in tradicijo krajev, v katerih bodo prireditve organizirane. V ta namen bo na prireditvah poskrbljeno za dodaten program s tipičnimi lokalnimi vsebinami. Poskusili boste lahko lokalne dobrote, izvedeli zanimive lokalne zgodbe, se pozanimali o turistični ponudbi območja.

Se vidimo na naših skupnih športno rekreacijskih podvigih na Gorenjskem, našem planetu!

Pravila za tekmovalce


Serija tekov GORENJSKA, MOJ PLANET (GMP) je v letu 2024 organizirana deseto leto zapored. Vanjo je vključenih 8 tekaških prireditev na širšem območju Gorenjske. Prireditve so v prvi vrsti namenjene rekreativnim tekačem vseh starostnih skupin, odprte pa so brez omejitev tudi za najboljše tekmovalce.

Tekmovalci z udeležbo na več tekih zasledujete cilj vsaj 5 udeležb, za kar na koncu prejmete priznanja in praktične nagrade sponzorjev.

V odraslih kategorijah poteka pokalno točkovanje v absolutni konkurenci in po starostnih kategorijah. V končnem seštevku se upošteva 6 najboljših uvrstitev. Pogoj za podelitev zaključnega pokala ali kolajne za uvrstitev med prve tri absolutno ali po kategorijah je udeležba na vsaj dveh prireditvah.

Ena ključnih ciljnih skupin so otroci in mladostniki, katerim je posvečena ustrezna pozornost s posebnimi kategorijami, ustreznim programom ter animacijo.