32. Mošenjski tek; 19. junij 2021, Mošnje pri Radovljici


Po viharnih časih pandemije počasi prihajamo v mirnejše vode. Situacija se je že toliko izboljšala, da se ponovno prebujajo tudi športno rekreativne prireditve. Na prvi […]

Po viharnih časih pandemije počasi prihajamo v mirnejše vode. Situacija se je že toliko izboljšala, da se ponovno prebujajo tudi športno rekreativne prireditve. Na prvi tekmi sezone se tako pripravljamo tudi v seriji Gorenjska, moj planet. Podobno kot lansko leto tudi letos serijo začenjamo v Mošnjah pri Radovljici z Mošenjskim tekom, ki bo organiziran v soboto, 19. junija. Mošenjski tek bo letos organiziran že dvaintridesetič in je eden najstarejših tekov na Gorenjskem, z vedno dobro organizacijo.

Na tek se lahko prijavite na naslednji povezavi. Pri udeležbi morate upoštevati veljavna priporočila epidemiološke stroke in navodila organizatorja.

Mošenjskemu teku bo v nekaj dneh, 24. junija, sledila Radol’ška 10ka. Letos bo organizirana na stadionu pri OŠ A. T. Linharta, tekmovalci v odraslih kategorijah pa bodo desetkilometrsko razdaljo pretekli v 25 stadionskih krogih.

Letošnji koledar serije, za katerega upamo, da nam ga bo uspelo v celoti izpeljati, je naslednji:

Mošnje (Mošenjski tek), 19. junij
Radovljica (Radol’ška 10ka), 24. junij
Kranjska Gora (Kranjskogorska 10ka), 15. avgust
Vrhnika (Športni svet Vrhnika), 28. avgust
Trzin (Tek Petra Levca), 11. september
Tržič (Tek po ulicah Tržiča), 18. oktober
Bled (Blejska 12ka), 25. september
Snovik (Miklavžev tek), 9. okotber

Več informacij o pravilih v letošnji sezoni najdete v Pravilih GMP 2021.