Izjemen začetek serije GMP 2019 v Tržiču


Včerajšnji Tek po ulicah Tržiča, na katerem je teklo preko 900 tekačev, je poskrbel za izjemno uspešen začetek letošnje serije Gorenjska, moj planet. Že doslej […]

Včerajšnji Tek po ulicah Tržiča, na katerem je teklo preko 900 tekačev, je poskrbel za izjemno uspešen začetek letošnje serije Gorenjska, moj planet. Že doslej so se teka množično udeleževali otroci iz tržiških šol in vrtcev, včeraj pa je Tek po ulicah Tržiča dokončno postal »tek za vse generacije«, pravi tržiški tekaški praznik. Dosedanji zelo množični udeležbi otrok se je včeraj dokončno pridružila še vedno želena množična udeležba odraslih (158), pri čemer je ta glede na lani zrasla za več kot polovico. Takšen uspeh našega letošnjega prvega teka, za katerega ste z velikim odzivom poskrbeli tudi tekači, predstavlja zelo lep obet za nadaljevanje sezone, ki se že čez dva tedna nadaljuje s Tekom Petra Levca Skirca v Trzinu.

V Tržiču je bilo včeraj peklensko tekmovalno vzdušje, za katerega je poleg udeležencev poskrbel tudi komentator Bojan Makovec, ki ga med drugim poznamo s poletov v Planici. K temu je pripomogel tudi izenačen spopad zmagovalca Žiga Koprivnika (Filter Team) z drugouvrščenim Markom Florjaničem (ŠD Suhadole), ki je bil odločen šele s silovitim ciljnim šprintom. Sledil jima je Uroš Bertoncelj (Koloka), ki je lani za las zgrešil naslov prvaka gorenjskega planeta. Pri ženskah je s konkurenco suvereno opravila lanska zmagovalka planeta Nives Skube (AD Olimpik), za njo pa sta se uvrstili Karmen Klančnik Pobežin (Dom Petra Uzarja Tržič) in Tina Klinar (KGT Papež). Že pred tekom odraslih so bile tržiške ulice polne otrok vseh starosti in njihovih staršev, ki so se letos na tek podali netekmovalno.

Celotne rezultate 13. Teka po ulicah Tržiča najdete na povezavi: Rezultati.

Oglejte si fotografije na naši Facebook strani.

V naslednjih dneh si preberite prispevka o prireditvi v Gorenjskem glasu in v Svet24.

20. aprila sledi Tek Petra Levca Skirca v Trzinu! Prijave