Kranjskogorska 10ka letos v idealnih pogojih


V soboto, 15. avgusta, smo izvedli še peti tek letošnje serije, Kranjskogorsko 10ko. Tudi v Kranjski Gori je bila s 180 udeleženci dvignjena letvica, podobno […]

V soboto, 15. avgusta, smo izvedli še peti tek letošnje serije, Kranjskogorsko 10ko. Tudi v Kranjski Gori je bila s 180 udeleženci dvignjena letvica, podobno kot na večini letošnjih tekov. Medtem ko so se v preteklih dveh letih tekmovalci spopadali s precejšnjo vročino, so letos razmere za tek bile idealne. Tudi rahel dež je bil tekmovalcem prej v pomoč, kot v napoto.

Na Kranjskogorski 10ki sta bila najhitrejša Tobi Gaberšček (AD MASS) in Neža Žerjav (ND Rateče – Planica). V seriji Gorenjska, moj planet pri moških ostaja v vodstvu Marko Florjanič, pri ženskah pa se je Marjeta Jerala izenačila z Nives Skube. Celotne rezultate in trenutno točkovanje serije Gorenjska, moj planet najdete na strani Rezultati.

Prvi izbori fotografij so že objavljeni na Facebook strani Gorenjska, moj planet, dodatni pa sledijo v naslednjih dneh.

Kar 15 tekačev se je udeležilo vseh petih letošnjih tekov, s čimer so že izpolnili pogoj za zaključne nagrade in za brezplačno udeležbo na Veronikinem teku. Še dodatnim 18 tekmovalcem pa za izpolnitev tega pogoja manjka samo še en tek.

7. septembra sledi Tek pod svobodnim soncem v Žirovnici, 28. septembra pa še dobrodelni tek na Bledu.