Mulej zmagovalec Brezij, Florjanič na vrhu planeta


Tudi 6. Brezjanski tek, ki je potekal v precej ugodnejših pogojih kot v preteklih nekaj letih, je postal del letošnjega trenda povečevanja udeležbe na tekih […]

Tudi 6. Brezjanski tek, ki je potekal v precej ugodnejših pogojih kot v preteklih nekaj letih, je postal del letošnjega trenda povečevanja udeležbe na tekih serije Gorenjska, moj planet. Na teku se je pomerilo 88 odraslih tekačev in 56 otrok, kar tek dokončno postavlja na nivo uspelih prireditev. Vsi udeleženci so lahko uživali na Brezjah in v okolici, pri čemer dogodku seveda daje poseben pečat brezjanska bazilika, ob kateri je bil postavljen štartno ciljni prostor. Tudi zaključek je bil letos prestavljen v še prijaznejše senčno okolje bližnjega drevoreda.

Na teku je bila letos močna tekmovalna konkurenca. Pri moških je zmagal Jani Mulej (AK Radovljica), trenutno eden najboljših slovenskih dolgoprogašev. Kmalu za njim je v cilj pritekel Marko Florjanič (ŠD Suhadole), ki letos prepričljivo nakazuje, da se podaja v lov na naslov prvaka gorenjskega planeta. Tretje mesto si je pri moških pritekel Marjan Robič. Pri ženskah je bila ponovno nepremagljiva Nives Skube (AD Olimpik), ki je slavila pred Marjeto Jerala (Let’s dance) in Anjo Zima. Celotni rezultati in trenutno pokalno točkovanje so objavljeni na strani z Rezultati.

Večina fotografij s prireditve je že objavljenih na naši Facebook strani.

V juniju sledi še en tek. Pred dnevom državnosti se bomo 21. junija zvečer pomerili na atraktivni ulični tekmi po središču Radovljice: Radol’ška 10ka.