Na Teku Petra Levca presenetil prvi letošnji vroč vikend


Letošnjo izvedbo Teka Petra Levca Skirca so poleg vedno zanimivega in posebnega teka s kužki zaznamovale relativno visoke temperature, ki jih letos še nismo vajeni. […]

Letošnjo izvedbo Teka Petra Levca Skirca so poleg vedno zanimivega in posebnega teka s kužki zaznamovale relativno visoke temperature, ki jih letos še nismo vajeni. Takšni pogoji so nekoliko presenetili tekmovalce, zato je proga marsikomu predstavljala precejšen izziv.
 
Najbolj hrupno in neučakano so se na začetku na progo podali kužki in njihovi spremljevalci. Tokrat jih je nastopilo kar 24. Sledil je družinski kilometer in nato teki prve in druge triade osnovnošolcev, ter na koncu glavna teka na 10 in 5 km.
 
Na drugem letošnjem teku serije (proga 10 km) sta bila najhitrejša Gašper Bregar (Inov-8 Slovenija, KGT Papež) in Ana Vrečar (TK Šmarnogorska naveza). V točkovanju serije sta se v absolutni konkurenci zaenkrat v boj za zmago podala Gregor Osolnik in lanskoletni zmagovalec Aleš Krajnik. Pri ženskah pa je prepričljivo povedla lanska zmagovalka Nives Skube, ki vodi pred Natašo Radkovič in Darjo Dacar.
 
Celotni rezultati Teka Petra Levca Skirca in točkovanje serije: Rezultati.
 
Fotogalerije teka: Fotografije.
 
Sledita dva teka na radovljiškem koncu. 2. junija bo serija prvič gostovala na Brezjanskem teku, 22. junija pa se bomo ponovno pomerili na Radol’ški 10ki.