Prehrambeni nasveti pred tekom


Ste slučajno pozabili na trening pa bi se vseeno radi preizkusili na Pomladnem teku? Ni problema, deset kilometerska preizkušnja je primerna tudi za vse, ki ne […]

Ste slučajno pozabili na trening pa bi se vseeno radi preizkusili na Pomladnem teku?

Ni problema, deset kilometerska preizkušnja je primerna tudi za vse, ki ne tečete redno. Nikakor ni prepovedano, da se med samim tekom malo ustavite, zadihate in spregovorite kako besedo s sotekačem, nato pa nadaljujete v umirjenem tempu.

 

No, da pa si pomagate vsaj malo in morda naredite nekaj korakov lažje, kot bi jih sicer, pa lahko v prihodnjih dneh poskrbite z ustrezno prehrano.

novica_prehrana

[divide]

Večerja pred tekom

[divide]

Za večerjo pojejte toliko kot bi običajno, le nekaj ogljikovih hidratov lahko nadomestite, recimo s solato. 

 

Don’t overload on carbohydrates, or you’ll risk feeling stuffed and sluggish in the morning  Eat as much as you normally would, substituting a few extra carbs for your usual fish or salad if you want. Try loading 50 to 75 percent of your plate with complex carbs like pasta, potatoes, quinoa, or, Antonucci’s favorite, pancakes. Then fill in 25 percent with lean protein like chicken, turkey, fish, or eggs. A small amount of fat—olive oil on your pasta or the yolks from the eggs—should finish off your meal. If you must have your salad or veggies, keep the portion small, as this meal should be low in fiber.