Tekaški dan – 7. Veronikin tek


Sobotno popoldne je na Glavnem trgu postreglo s sproščenim tekaškim treningom po Kamniku s slovenskim maratoncem Romanom Kejžarjem, nosilcem slovenskega državnega rekorda na 42 kilometrov […]

Sobotno popoldne je na Glavnem trgu postreglo s sproščenim tekaškim treningom po Kamniku s slovenskim maratoncem Romanom Kejžarjem, nosilcem slovenskega državnega rekorda na 42 kilometrov in tudi na 21 kilometrov.

Ob 17. uri so se zbrali  motivirani tekači, ki jim je tek v veselje in bi radi izboljšali svojo tekaško tehniko.  Sprejel  jih je v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar, ki se je zahvalil našemu najboljšemu maratoncu, pridružil pa se jim je tudi Aleš Šubic, vodja Timinga Poljane in koordinator povezave Gorenjska, moj planet.

Skupna priprava na tek je potekala v odličnem vzdušju,zagotovo pa je po opravljenem treningu tekaški korak postal bolj lahkoten in tako bo Veronikin tek še večji užitek.

7. Veronikin tek in s tem odprto prvenstvo občine Kamnik v uličnem teku, serija Gorenjska, moj planet se bo pričel 10. oktobra ob 9.30 uri na Glavnem trgu v Kamniku.

Trasa je dolga 8.000 m, start in cilj sta na Glavnem trgu, tekači pa v štirih krogih obidejo Šutno, Kolodvorsko ulico, Šlakarjevo pot, Žale in se preko Medvedove ulice vračajo na Glavni trg. Proga je v celoti asfaltirana, na njej pa je približno 100 metrov vzpona in 200 m spusta. Tudi letos bodo vključeni kamniški osnovnošolci in srednješolci, ki se bodo v sklopu Veronikinega teka pomerili za naslov občinskih prvakinj/prvakov. Za njih je štartnina brezplačna, za vse ostale tekmovalce, ki se prijavijo na tek do vključno 8.oktobra 2015 je štartnina 10€, na dan tekmovanja pa je štartnina 15€ in se poravna  na prijavni službi od 8. do 9. ure zjutraj.

 

Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik