Tudi letos množičen tekaški praznik v Tržiču


Prva aprilska sobota je v Tržiču ponovno minila v znamenju Teka po ulicah Tržiča, tekaškega praznika za vse generacije. Dogodka se je v idealnih pogojih […]

Prva aprilska sobota je v Tržiču ponovno minila v znamenju Teka po ulicah Tržiča, tekaškega praznika za vse generacije. Dogodka se je v idealnih pogojih za tek udeležilo 750 tekačev vseh starosti. Po najbolj množičnem začetku z družinskim tekom vrtčevskih otrok in njihovih staršev so se najprej v dvanajstih kategorijah pomerili osnovnošolski otroci. Vrhunec dogodka je bil tek za odrasle na 10 in 5 km, ki šteje tudi za državno veteransko prvenstvo, tradicionalno pa se mu vsako leto pridruži še tekmovanje v hitri hoji.

.

Najhitreje sta tržiške ulice pretekla Tobi Gaberšček (AD Mass) pri moških in Neja Kršinar (KGT Papež) pri ženskah, ki s tem prevzemata tudi vodstvo v pokalni razvrstitvi serije Gorenjska, moj planet 2018. Celotne rezultate sobotnega teka in točkovanje serije si lahko ogledate na podstrani Rezultati.

.

Na podstrani Galerija 2018 boste našli izbore fotografij, ki jih je posnel naš fotograf Miha Prijatelj.

.

Naslednji tek v seriji je Tek Petra Levca Skirca v Trzinu. Prijave na tek, katerega posebnost je tek s kužki, se hitro polnijo, saj je nanj prijavljenih že skoraj 100 tekačev in 20 štirinožnih spremljevalcev.