Tudi v Trzinu zelo množično


Trend močno povečane udeležbe na tekih serije Gorenjska, moj planet, ki se je nakazal že na prvem letošnjem teku v Tržiču, se je nadaljeval tudi […]

Trend močno povečane udeležbe na tekih serije Gorenjska, moj planet, ki se je nakazal že na prvem letošnjem teku v Tržiču, se je nadaljeval tudi na 21. Teku Petra Levca Skirca v Trzinu. Teka se je udeležilo preko 200 odraslih tekačev, kar je bil letošnji cilj organizatorjev, skupaj z osnovnošolci in predšolskimi otroki pa je teklo preko 300 udeležencev. Čeprav se je tudi letos ravno v dneh pred Tekom Petra Levca ozračje začelo segrevati in so bile temperature za tek že dokaj visoke, so bile razmere bistveno bolj primerne kot lansko leto, ko je vročina nekaj tekmovalcem predstavljala prevelik izziv.

Na najdaljši, 10-kilometrski preizkušnji sta slavila Gašper Bregar in Nives Skube. Gregor in Lejla Osolnik sta bila zmagovalca na 5-kilometrski progi. Preizkušnjo na teku s kužki pa sta dobila Damjan Žepič in Sara Skok s svojima štirinožnima prijateljema. Celotne rezultate si lahko ogledate na naši strani z rezultati, kjer je že na voljo tudi točkovanje po prvih dveh letošnjih tekih. Najbolje zaenkrat kaže Marku Florjaniču (ŠD Suhadole) in lanskoletni zmagovalki Nives Skube (AD Olimpik).

Zaradi nepričakovane in precej skrite težave s prekrivanjem štartnih številk otrok s številkami odraslih je na današnji tekmi prišlo do nekaj zakasnitve z razglasitvijo, zaradi česar se udeležencem iskreno opravičujemo.

Na naši Facebook strani je že objavljenih nekaj fotografij s prireditve, več pa jih sledi v prihodnjih dneh.

1. junija vas vabimo na Brezje, na naslednji tek naše serije: 6. Brezjanski tek