Uspeh Radol’ške 10ke v prenovljeni podobi


Letošnja Radol’ška 10ka je postregla s povsem novim doživetjem, ki veliko obeta tudi za naslednje ponovitve. Namesto dosedanje proge, ki je iz središča Radovljice vodila […]

Letošnja Radol’ška 10ka je postregla s povsem novim doživetjem, ki veliko obeta tudi za naslednje ponovitve. Namesto dosedanje proge, ki je iz središča Radovljice vodila v radovljiško okolico in nazaj, so se tokrat tekači preizkusili v desetih kilometrskih krogih po samem središču Radovljice. Izkazalo se je, da je s tem prireditev močno pridobila na atraktivnosti, tako s samim ambientom in številnimi navijači, še bolj pa z razgibanostjo dogajanja na progi za vsakega posameznega tekmovalca. Na progi tako ni bilo nikomur dolgčas, saj so ob stalnem menjavanju smeri in slikovitega ozadja tekači celo progo tekli v družbi sotekmovalcev in se merili med sabo, komentator pa je komaj sledil vsem prehodom skozi zaključek kroga, ki so si neprekinjeno sledili drug za drugim. V pričakovani junijski vročini, ki je bila v večernih urah že precej znosna, so za boljše počutje poskrbeli radovljiški gasilci, ki so tekače vsak krog osvežili s tušem iz gasilske cisterne.

Pred odraslimi tekači so se na krajših progah pomerili tudi otroci. Ker je tek organiziran v okviru občinskega praznovanja dneva državnosti, se je tudi tokrat dogajanje začelo s slavnostnim kulturnim programom, ob prisotnosti radovljiškega župana Cirila Globočnika, ki je na koncu tudi podelil priznanja najboljšim tekačem.

Zmagovalca Radol’ške 10ke sta tokrat postala Filip Baumgartner in Tina Klinar. Vedno bolj zanimiv pa postaja tudi boj za skupnega zmagovalca serije Gorenjska, moj planet 2017. Pri moških je vodstvo prevzel Aleš Krajnik. Sledi mu dosedanji vodilni, Urban Žitnik, na tretje mesto pa se je prebil Zoran Berčič. Pri ženskah je Darja Dacar še povečala prednost pred Polono Hrastnik, na tretjem mestu pa sledi Ivanka Vertnik.

Rezultati
Izbor fotografij, več na FB
Video

Naslednji letošnji tek je Kranjskogorska 10ka, ki bo organizirana na veliki šmaren, 15. avgusta. Prijave so že odprte.