Uspešna izvedba koronadobnega nočnega teka na Vrhniki


Ob vseh letošnjih zapletih je za nami uspešna izvedba druge letošnje prireditve, tudi tokrat na novi lokaciji na Vrhniki. V soboto, 29. avgusta, je v […]

Ob vseh letošnjih zapletih je za nami uspešna izvedba druge letošnje prireditve, tudi tokrat na novi lokaciji na Vrhniki. V soboto, 29. avgusta, je v okviru dogodka Športni svet – Vrhnika bil izpeljan Nočni tek Vrhnika.

Kot je primerno trenutnim razmeram, je prireditev na Vrhniki potekala prilagojeno ukrepom za preprečevanje okužb s koronavirusom. In kako je bil videti koronadobni tekaški in kolesarski dogodek, s katerega organizacijo se je posebej potrudil Event24 d.o.o.? Na prireditev se je bilo mogoče prijaviti samo ob predprijavi, saj je bilo dovoljeno število udeležencev omejeno, organizator pa je na vhodu preverjal, kdo je na seznamu. Seveda je bilo potrebno upoštevati klasična priporočila o razkuževanju in medsebojni razdalji. Nekoliko nenavaden je bil štart, ki je ob zarisanih štartnih pozicijah na razmiku 1,5 m precej spominjal na množične štarte na profesionalnih tekmovanjih v smučarskem teku. Zaradi razpotegnjenega štarta se je tako na teku kot tudi na kolesarski dirki meril neto čas. Kljub vsem ukrepom se verjetno nihče od udeležencev ni počutil preveč utesnjenega ali ogroženega in izpeljano je bilo korektno in zanimivo tekmovanje.

Dogajanje se je začelo že ob 17. uri s kolesarskim vzponom na Ulovko, katerega rezultati so šteli tudi za kombinacijo (kolo + tek). Na vzponu sta bila najboljša Boštjan Pervanje (14:59,6) in Ajda Opeka (KD Branik Maribor, 18:04,6).

Kmalu po štartu kolesarjev so se na prizorišču v Športnem parku Vrhnika pomerili najmlajši, ki jih je bilo tokrat samo za vzorec.

Vrhunec dneva je bil nočni tek, s štartom ob 21. uri, ki se ga je na obeh razdaljah udeležilo skoraj 120 tekmovalcev. Na daljši, 10 km dolgi razdalji je z veliko prednostjo slavil eden najboljših slovenskih dolgoprogašev Janez Mulej (AK Radovljica, 33:06,3), pred Janom Trčkom (Woodano – masivno pohištvo, 34:47,7) in (Urhom Ušeničnikom, 34:51,2). Najboljša ženska je bila Mateja Zupančič (Tek je lajf, 43:31,6), pred Katarino Souidi (43.39,9) in Emo Kolenc (ŠD Gorje, 43:44,1). Na 5 km sta zmagala Primož Jereb (KK Zapravljivček, 19:03,8) in Zarja Rup (23:15,2).

Najboljši kombinatorci so bili Jure Majdič (kombinacija kolo in tek 10 km) ter Primož Jereb in Nena Šerbinek (kombinacija kolo in tek 5 km).

Po dveh tekih v točkovanju serije Gorenjska, moj planet pri moških vodi Marjan Robič, pri ženskah pa Ema Kolenc (ŠD Gorje).

Celotne rezultate in pokalno točkovanje najdete na spletni strani serije GMP, na tej strani in na FB GMP pa so objavljene tudi fotografije.

Kot smo vas že obvestili, sta v nadaljevanju sezone odpovedana Teka po ulicah Tržiča in Cerkljanska 10ka. Tek Petra Levca Skirca pa že ima dovoljenje NIJZ in računamo, da se 26. septembra vidimo v Trzinu. V idealnih razmerah tako še vedno lovimo skupnih 5 tekov v sezoni, ki so tudi pogoj za veljavnost pokala Gorenjska, moj planet 2020.

Prijave na Tek Petra Levca SKIRCA.