V Radovljici najhitrejši nekdanji vrhunski smučarski tekač


Letošnjo Radol’ško 10ko je zaznamovala zmaga nekdanjega olimpijskega zmagovalca v smučarskem teku (šprint), Norvežana Ole Vigena Hattestada, partnerja slovenske smučarske tekačice Katje Višnar. Najhitrejša pri […]

Letošnjo Radol’ško 10ko je zaznamovala zmaga nekdanjega olimpijskega zmagovalca v smučarskem teku (šprint), Norvežana Ole Vigena Hattestada, partnerja slovenske smučarske tekačice Katje Višnar. Najhitrejša pri ženskah pa je bila Maruša Turk (Filter Team). Pri moških se je na drugo mesto uvrstil Marko Florjanič (ŠD Suhadole), letos vodilni v seriji Gorenjska, moj planet, tretji pa je bil Marjan Robič. Pri ženskah je druga pritekla v cilj Marjeta Jerala (Let’s dance). Tretja je po nekaj težavah bila Nives Skube(AD Olimpik), ki sicer tudi letos suvereno naskakuje vrh planeta. Celotne rezultate in pokalno točkovanje najdete na strani Rezultati.

Po spremembi proge v krožno, z desetimi kilometrskimi krogi po središču Radovljice, je tudi letos Radol’ška 10ka ponudila vrhunsko športno izkušnjo tako za tekače kot za gledalce ob progi. Pred tekom odraslih so se na 500, 1000 in 1500 m dolgih progah pomerili tudi otroci. Tek je bil tudi tokrat združen z občinskim praznovanjem dneva državnosti.

Fotografije si lahko ogledate na spletni strani serije Gorenjska, moj planet.

Prihodnji mesec in pol si bomo vsi skupaj vzeli čas za morje in druge vrste oddiha, na veliki šmaren, 15. avgusta, pa se tradicionalno srečamo v Kranjski Gori na Kranjskogorski desetki.