V Trzinu s kronometrskim štartom


Na letošnjem Teku Petra Levca SKIRCA so se tekači na progo podali na nekoliko poseben način. Štartali so kronometrsko, z 10 s razmiki, pri čemer […]

Na letošnjem Teku Petra Levca SKIRCA so se tekači na progo podali na nekoliko poseben način. Štartali so kronometrsko, z 10 s razmiki, pri čemer je bil v pomoč odštevalni semafor, ki ga Timing Poljane redno uporablja za merjenje tekem državnega pokala in državnih prvenstev v smučarskem teku. Takšen način izvedbe tekme je bil deloma izbran zaradi ukrepov v zvezi s koronavirusom, deloma pa kot zanimiva popestritev. Čeprav razen zamika štarta za nekaj tekačev s štarti po vnaprej predvidenem razporedu ni bilo večjih zapletov, se je vseeno izkazalo, da je takšen način štarta na odprti tekmi precejšen izziv.

Na prireditvi so se najprej na 5 km dolgi progi pomerili tekači s kužki. Pri moških je bil najhitrejši Tilen Strmšek (Fitmin / Canifit team, 15:14.7), pri ženskah pa Slovakinja Veronika Topolska (Speed4dogs Slovakia, 18:52.1). Sedil je družinski kilometer in dva štarta za osnovnešolske otroke iz 1. in 2. triade.

Na glavni progi, dolgi 10 km, je slavil Gašper Bregar (KGT Papež, Gledring, 35:38.1), pred Juretom Trčkom (Woodano – masivno pohištvo, 37:05.8) in Tadej Osvald (ŠTD Lončar, 37:27.2). Pri ženskah pa je bila najboljša vodilna v seriji Gorenjska, moj planet, Ema Kolenc (ŠD Gorje, 45:08.5), pred Kristino Souidi (AAD Slovan, 45:37.8) in Katarino Souidi (AAD Slovan, 46:04.3). Na krajši, 5 km dolgi progi sta zmagala Tilen Strmšek (Fitmin & Amfibija & Canifit Team, 18:59.8) in Veronika Topolska (Speed4dogs Slovakia, 24:25.9).

 

Tudi po tretjem letošnjem teku v točkovanju serije Gorenjska, moj planet v vodstvu ostajata Marjan Robič (AD Hitrost) in Ema Kolenc (ŠD Gorje).

Celotne rezultate, pokalno točkovanje in fotografije najdete na običajnih mestih: spletna stran serije GMP in FB GMP.

11. oktobra (za otroke 10. oktobra) je v Kamniku predviden 12. Veronikin tek. Upamo, da bodo takrat razmere dopuščale organizacijo.

Prijave na 12. Veronikin tek.