Veronikin tek odpovedan; končan tudi GMP 2020


Veronikin tek, ki mu je še nekako uspevalo bežati pred korono, je žal dokončno ustavila zelo slaba vremenska napoved. Zaradi velikih stroškov organizacije bi bilo […]

Veronikin tek, ki mu je še nekako uspevalo bežati pred korono, je žal dokončno ustavila zelo slaba vremenska napoved. Zaradi velikih stroškov organizacije bi bilo tveganje žal preveliko, prav tako pa teka po ulicah Kamnika ni mogoče enostavno prestaviti na drug termin. Vsem, ki ste že poravnali prijavnino, jo bo organizator seveda povrnil.

Z odpovedjo Veronikinega teka je žal končan tudi poskus, da vseeno pridemo do petih prireditev, ki so bile pogoj za veljavnost letošnje sezone serije Gorenjska, moj planet. V sezoni 2020 so bili doslej organizirani trije teki in sicer Mošenjski tek, Nočni tek Vrhnika in Tek Petra Levca SKIRCA v Trzinu. Pri vsakem od njih je bila organizacija poseben podvig, zato organizatorjem čestitke za izvedbo. Organizatoji Miklavževega teka v Snoviku (5. december) še vedno računajo, da bodo tek ob dovolj ugodnih razmerah organizirali. Ko bo o tem znanega kaj več, vas obvestimo.

Do uradnih zmagovalcev serije žal ne bomo prišli, neuradno pa so po treh tekih najboljši Marjan Robič (AD Hitrost, 88 t.), Tadej Osvald (ŠTD Lončar, 83 t.) in Jure Trček (WOODANO – masivno pohištvo, 63 t.) pri moških ter Ema Kolenc (ŠD Gorje, 106 t.), Katarina Souidi (AAD Slovan, 94 t.) in Kristina Souidi (AAD Slovan, 85 t.). Vsem čestitke in naslednje leto spet skupaj napademo vrh planeta!

Celotno točkovanje GMP 2020 po treh tekih: absolutnokategorije

Vsem, ki ste bili v tej zelo nenavadni sezoni vseeno z nami in ste z upoštevanjem ukrepov pomagali pri izvedbi, se zahvaljujemo za udeležbo. Ostanite zdravi in se vidimo v naslednji sezoni (če bo po sreči, še prej na Miklavževem teku), za katero upamo, da bo spet takšna kot mora biti. Zelo lepa udeležba na tekih, ki nam jih je uspelo izvesti, kaže, da se nam po ureditvi razmer spet obeta tekačev poln gorenjski planet!