Z Miklavževim tekom zaključena tretja sezona serije Gorenjska, moj planet


S 17. Miklavževim tekom smo zaključili še tretjo sezono serije Gorenjska, moj planet. Tek je tokrat potekal v idealnih razmerah, saj je v dneh pred […]

S 17. Miklavževim tekom smo zaključili še tretjo sezono serije Gorenjska, moj planet. Tek je tokrat potekal v idealnih razmerah, saj je v dneh pred tekom po dolgih letih sneg poskrbel za pravo vzdušje, na dan teka pa je tekače in organizatorje pričakal lep zimski dan. Kot ponavadi na Miklavževem teku je tudi tokrat bila konkurenca zelo močna, ponovno pa se ga je udeležilo zelo veliko tekačev. Najhitreje sta na vrh Gore pritekla Simona Dolinar Majdič pri ženskah in Rok Puhar pri moških.
Rezultati Miklavževega teka

Na Miklavževem teku smo dobili tudi končne zmagovalce letošnje serije Gorenjska, moj planet. Pri ženskah se je na zadnjem teku v ospredje prebila Nives Skube (150 t.), ki je za las prehitela Darjo Dacar (148), tretje mesto pa je zasedla Tadeja Knez (91). Pri moških je slavil Aleš Krajnik (122), ki je uspel obraniti prednost pred Tomom Petkom (115). Ta se mu s točkami z zadnje tekme uspel približati na samo 7 točk zaostanka. Tretji je bil Urban Žitnik, ki bi z večjim številom udeležb lahko resno ogrozil sam vrh.
Končno točkovanje in udeležba GMP 2017

Ob zaključku serije smo podelili pokale najboljšim ter priznanja in sponzorske nagrade vsem tekačem z vsaj štirimi udeležbami. Nagrade so tokrat prispevali Turistično društvo Kranjska Gora, Terme Snovik, RTC žičnice Kranjska Gora, Pizzerija Olivia Trzin in organizatorji posameznih tekov.

Izbor fotografij
Video

Zaključek GMP 2017

Že sedaj pa vas vabimo k sodelovanju v naslednji sezoni serije Gorenjska, moj planet. Prijave na Tek po ulicah Tržiča in Tek Petra Levca Skirca v Trzinu so se že začele polniti.