Zelo uspešen štart GMP 2020 v Mošnjah


Potem ko zaradi epidemije koronavirusa dolgo ni bilo mogoče začeti s teki letošnje serije Gorenjska, moj planet, smo končno štartali z izjemno uspešno pripreditvijo v […]

Potem ko zaradi epidemije koronavirusa dolgo ni bilo mogoče začeti s teki letošnje serije Gorenjska, moj planet, smo končno štartali z izjemno uspešno pripreditvijo v Mošnjah pri Radovljici. Mošenjski tek, novinec v seriji, je ob odlični organizaciji, vključitviji v serijo GMP, pokoronskem pričakovanju in idealnem vremenu kar podovojil lansko udeležbo. Enaintridesete ponovitve teka se je udeležilo 236 tekačev vseh starosti, kar je rekord v dolgi zgodovini te prireditve.

Kljub pričakovanemu dvigu udeležbe je organizatorje, vključno s časomerici Timinga Poljane, ki so morali poskrbeti za vnos velikega števila prijav v sistem za obdelavo rezultatov, ta nekoliko presenetila, zato so se teki začeli 15 minut pozneje kot je bilo prvotno načrtovano. Eden od razlogov je bil tudi v tem, da se je število prijav najbolj zgostilo v zadnjih 15 minutah pred predvidenim začetkom, zato vas prosimo, da s prijavo na prireditve ne čakate do zadnjega trenutka.

V cilj 31. Mošenjskega teka je najhitreje pritekel Andrej Mikelj iz AD Hitrost s časom 27:06.2, drugo mesto je pri moških zasedel Marjan Robič (27:33.2), tretje pa Tadej Osvald (ŠTD Lončar, 27:58.4). Pri ženskah se je že takoj na začetku proti vrhu planeta ponovno odpravila Nives Skube iz AD Olimpik, ki je vse tekmice premagala s časom 32:56.5. Za njo sta v cilj pritekli Ema Kolenc (ŠD Gorje, 33:27.8) in Anja Zima (ŠD Mošnje, 33:52.3).

Celotne rezultate najdete na spletni strani serije GMP, na FB GMP pa si lahko ogledate prve fotografije, ki bodo objavljene tudi na spletni strani.

Organizacija naslednjih tekaških prireditev bo mogoča samo v ugodnih epidemioloških razmerah v zvezi s koronavirusom, zato upajmo, da bodo te trajale še naprej. Računamo, da se 15. avgusta vidimo na Kranjskogorski 10ki!