Navodila za tekače pred Miklavževim tekom


Organizatorji Miklavževega teka so objavili še zadnje napotke pred nedeljskim vzponom na Miklavža, ki bo očitno rekorden, vsaj kar se tiče udeležbe. Vsi, ki ste […]

Organizatorji Miklavževega teka so objavili še zadnje napotke pred nedeljskim vzponom na Miklavža, ki bo očitno rekorden, vsaj kar se tiče udeležbe.

Vsi, ki ste že prijavljeni na Miklavžev tek oziroma se imate namen prijaviti na dan dogodka, upoštevajte spodnja navodila:

–          Na startni prostor v Terme Snovik pridite dovolj zgodaj!

–          Prevzem startnih številk (z osebno izkaznico) bo potekal od 8.00 do 9.00. Startne številke so razporejene  od 1 do 451. Startno listo si lahko ogledate na:http://www.sd-smartno.si/index.php/miklavzev-tek/predprijave-startna-lista  . Zapomnite si svojo štartno številko!

–          Vsak tekmovalec bo dobil ob prijavi vrečko, v kateri bo vse potrebno (startna številka s sponkami, darilo organizatorja, voda, žitna ploščica in vstopnica za Terme Snovik za vse , ki so se prijavili in poravnali startnino do 12. novembra).

–          Startno številko, na kateri je nalepljen čip, si obvezno pripnite spredaj na prsi. Če bo kdo prevzel startno številko, tekel pa ne bo, naj to sporoči ob prijavi, da ga ne bomo pogrešali na cilju. Startna številka od tekača, ki ne bo tekel naj ostane v dolini – če jo bo kdo drug prinesel skozi cilj v nahrbtniku, se bo pojavil na rezultatih, kar povzroči dodatne težave pri obdelavi rezultatov.

–          Prav tako se bo na dan teka med 8.00 in 9.00 še možno prijaviti in plačati startnino (prostora je še za cca. 50 tekačev). Prijavnina bo 15€ za odrasle in 5€ za otroke.

–          Na startnem prostoru bosta dva kombija, ki bosta odpeljala nahrbtnike na ciljni prostor.  Nahrbtnike oddajte čim prej. Odhod zadnjega kombija je ob 9.25 uri. Izkušeni tekači si nahrbtnik z opremo, ki gre na cilj pripravijo že doma. Oddajo ga takoj ob prijavi, oblačila v katerih se ogrevajo pred tekom, pa pustijo v avtomobilih.

–          Če kdo od otrok ne bo imel prevoza na otroški start, naj se javi redarjem na parkirišču, da mu organizirajo prevoz.

–          Pozor! Zadnjih 200 metrov pred ciljem je v času teka ( 10.00 – 11.00 ) rezervirana samo za tekače, ki prihajajo v cilj. Povratek v tem času ni mogoč! Poskrbeli smo za obvozno stezo, ki bo označena. Upoštevajte redarje ob progi!

–          Start predšolskih otrok bo ob 11.30. Zbor otrok je na cilju pri Miklavžu ob 11.15 . S Palčkom Snovičkom se bodo skupaj odpravili na start.

–          V izogib dolgotrajnemu žrebanju, bomo v nedeljo izžrebali samo še 10 praktičnih nagrad. Preko 30 dobitkov smo že izžrebali pred tekom med udeležence, ki so se zgodaj prijavili na naš tek, nekaj nagrad pa bo Miklavž tekačem podelili tudi v startne vrečke.

–          Podelitev pokalov in medalj bo ob 12.15 na ciljnem prostoru. Po tem sledi še podelitev nagrad za pokal Gorenjska moj planet.

–          Zaradi velikega števila udeležencev, pričakujemo na ciljnem prostoru precejšno gnečo. Naprošamo vas, da ste potrpežljivi in strpni do drugih.  Upoštevajte navodila redarjev!

 

Se vidimo v nedeljo na startni črti v Snoviku –  pa dober tek!

 

ORGANIZACIJSKI ODBOR 16. MIKLAVŽEVEGA TEKA