Zmagovalca gorenjskega planeta sta Matevž Malovrh in Marijana Štrukelj


S 14. Tekom po ulicah Tržiča je uspešno zaključena sedma sezona tekaške serije Gorenjska, moj planet. Potem ko so bili lani v prvem koronskem letu […]

S 14. Tekom po ulicah Tržiča je uspešno zaključena sedma sezona tekaške serije Gorenjska, moj planet. Potem ko so bili lani v prvem koronskem letu izvedni samo trije teki od devetih predvidenih, so bile letos razmere za organizacijo tovrstnih prireditev že precej bolj ugodne, tako da smo izpeljali šest od osmih predvidenih tekov. Letos smo tako tekli na Mošenjskem teku, Radol’ški 10ki, Kranjskogorski 10ki, Nočnem teku Vrhnika, Teku Petra Levca Skirca v Trzinu in za zaključek tokrat v Tržiču. Za tiste, ki se niste ustrašili virusa in ukrepov za njegovo zajezitev, izkušnja na naših tekih ni bila bistveno drugačna kot v normalnih časih. Še največja razlika je bila v tem, da je bila udeležba na vseh prireditvah približno polovico manjša kot v letu pred epidemijo, ki je za večino naših tekov bilo rekordno. Nenazadnje pa smo vsi skupaj tudi z izvedbo šestih tekaških prireditev in udeležbo na njih pripevali del normalnosti v sicer nenavadnih časih.

Zmagovalca serije Gorenjska, moj planet 2021 sta postala Matevž Malovrh (Köster Slovenija) in Marijana Štrukelj (AD Olimpik). Matevžu se je obrestovalo bolj redno obiskovanje tekov serije kot drugouvrščenemu Tadeju Osvaldu, ki se finalnega obračuna ni udeležil. Tretje mesto pa je v Tržiču obranil Miha Schaffer (TK Šmarnogorska naveza). Marijana je v Tržiču samo potrdila zmago, zelo tesno pa je bilo na drugem in tretjem mestu, saj je Ana Peček na koncu samo za točko ugnala Urško Škafar Novak (Amfibija), ki ji je še boljšo uvrstitev odnesla odsotnost v Radovljici.

Pogoj vsaj štirih udeležb je izpolnilo 19 tekačev, ki so prejeli zaslužena priznanja, DM-ove darilne vrečke ter kupone za storitve naših sponzorjev Pizzerije Olivia iz Trzina in Družinskega parka Stari vrh. Na koncu so vsi sodelovali še v žrebanju nagrad, ki so jih prispevali organizatorji posameznih prireditev in koordinator serije oz. njihovi sponzorji.

Na samem Teku po ulicah Tržiča je bil tokrat najhitrejši Primož Piškur (ŠD Dvorska vas, 35:33.8), pred Vinkom Jostom (Policija, 35:59.5) in Severinom Orgizkom (Policija, 37:08.5). Pri ženskah pa je Karin Rotar (AK Radovljica, 20:55.5) prehitela Marijano Štrukelj (AD Olimpik, 21:32.8) in Darjo Gebert (Policija, 21:39.1).

Prireditev je letos štela tudi za Državno prvenstvo Policije. Pri moških so bili najboljši Vinko Jost (35:59.5), Severino Ogrizek (37:08.5) in Damjan Krejač (37:33.4). Pri ženskah pa je Darja Gebert (21:39.1) prehitela Anito Brovč (24:25.7).

Fotografije Teka po ulicah Tržiča postopno objavljamo na FB strani serije Gorenjska, moj planet, objavljene pa bodo tudi na spletni strani serije.

Celotno točkovanje in rezultate 14. Teka po ulicah Tržiča najdete na običajnem mestu na strani z rezultati.

K izvedbi letošnje serije Gorenjska, moj planet so poleg zgoraj navedenih prispevali še sponzorji Fundacija za šport, Enekom d.o.o., Favn d.o.o. in Etapa, medijska sponzorja Svet24 in Gorenjski glas, oblikovalski Studio Mazzini, fotograf Miha Prijatelj, organizatorji prireditev Športno društvo Mošnje, Športna zveza Radovljica, Turistično društvo Kranjska Gora, Event 24, Športno društvo Trzin in Športna zveza Tržič ter koordinatorja Timing Poljane d.o.o. in Športna zveza Radovljica. Za na koncu vedno povsem točne rezultate pa je skrbel Timing Poljane d.o.o..

Pazite nase do naslednje sezone, ko se spet srečamo v še za stopnjo bolj normalnih časih kot letos! 🙂

Koordinacijska ekipa serije Gorenjska, moj planet in organizatorji prireditev