Kljub kronometrskemu škratu lepa tekma v Trzinu


Tudi na letošnjem Teku Petra Levca Skirca v Trzinu žal ni šlo brez vplivov koronavirusa. Potem ko se je udeležba že lansko leto močno znižala, […]

Tudi na letošnjem Teku Petra Levca Skirca v Trzinu žal ni šlo brez vplivov koronavirusa. Potem ko se je udeležba že lansko leto močno znižala, se je letos teka udeležilo še manj tekačev. Kljub temu je tekmovanje v idealnih pogojih in ob kronometrskem štartu na 15 sekund vsem udeležencem ponudilo zanimivo izkušnjo, udeležba pa je še vedno bila dovolj visoka za lepo tekmovalno vzdušje.

Kako je včasih tanka črta do zapletov, pa kažejo tudi izkušnje z letošnjim trzinskim tekom. Potem ko je vse na štartu in na cilju teklo popolnoma brezhibno, se je pokazalo, da je na enem od križišč manjkala oznaka, zaradi katere so nekateri tekači zgrešili progo in so pretekli predolgo razdaljo. Manjkajoča oznaka je bila bolj problematična, ker so tekači štartali posamično. Pod vtisom tega zapleta pa je bilo lažje verjeti informaciji, da naj bi najhitrejša pri ženskah na 10 km pretekla krajšo razdaljo in zmagovalka, ki je pred razglasitvijo odgovorni niso našli, da bi zadevo preverili, je bila izbrisana iz rezultatov, zaradi česar se ji iskreno opravičujemo. Žal včasih prihaja tudi do takšnih zapletov in napak, ki pa jih je treba reševati strpno in nenazadnje tudi z zavedanjem, da gre za rekreativne prireditve, za organizacijo katerih večina organizatorjev prostovoljsko namenja svoj prosti čas, tudi profesionalne ali polprofesionalne časomerilce pa čaka neizčrpen nabor vseh mogočih izzivov.

Na glavni progi, dolgi 10 km, sta bila najhitrejša Tadej Osvald iz ŠTD Lončar in Ksenija Grm, ki je tekla za KinVital. Na petkilometrski progi je zmagal Tilen Strmšek (Olivia Trzin / ŠD Trzin), pri ženskah pa Nataša Bende. Na teku s kužki pa sta bila najhtrejša Tilen Strmšek (Olivia Trzin / Fitmin) in Nuša Schumet (Skvp). Celotne rezultate najdete na www.timing.si.

Fotografije so že objavljene na FB strani serije Gorenjska, moj planet.

Pred zadnjo tekmo v Tržiču pri moških še naprej vodi Tadej Osvald, pred Matejem Malovrhom in Marjanom Robičem. Pri ženskah z veliko prenostjo vodi Marijana Štrukelj, pred Ano Peček ter Anjo Novak Depolli ter Urško Škafar Novak. Več na strani z rezultati.

Kot smo vas že obvestili, zaradi odpovedi tekov na Bledu in v Snoviku serijo Gorenjska, moj planet 2021 zaključujemo čez en teden, v soboto, 18. septembra, v Tržiču. Veselimo se letošnjega zadnjega srečanja in upamo, da se vidimo v čim večjem številu.