Čista desetka v Kranjski Gori


Po zelo uspeli Radol’ški 10ki je tudi 10ka v Kranjski Gori postregla z zelo lepo predstavo, s katero so bili zadovoljni tako tekmovalci, kot tudi […]

Po zelo uspeli Radol’ški 10ki je tudi 10ka v Kranjski Gori postregla z zelo lepo predstavo, s katero so bili zadovoljni tako tekmovalci, kot tudi organizatorji. Poleg lepe udeležbe in brezhibne organizacije je bila med tekoma še ena podobnost. Tako kot smo v Radovljici bili deležni dobrodošle ohladitve ravno v dneh pred tekom, so se tekmovalci konca letošnje dolgotrajne vročine razveselili tudi v Kranjski Gori.

Tekmovanja se je udeležilo 145 odraslih tekmovalcev, močno pa se je povečala udeležba na otroškem teku.

Z desetimi kranjskogorskimi kilometri je najhitreje opravil Filip Baumgartner (Baumi Team), ki je s časom 33:34.6 bil boljši od Gašperja Bregarja (Gledring) in Jakoba Medveda (Triatlonski klub Ljubljana). Zmagovalka pri ženskah tokrat prihaja iz tujine. Britanka Jessica Tier (Atletica Suja) je s časom 40:07.1 tekla skoraj dve minuti in pol hitreje od lanske zmagovalke. Na stopničke sta se uvrstili še Neža Žerjav (ND Rateče) in Renata Vetrih (Unitur Zreče).

V točkovanju serije Gorenjska, moj planet je prišlo do spremembe na prvem mestu. Vodstvo je s 108 točkami prevzel lanski zmagovalec Aleš Krajnik (AD Olimpik) z Godešiča pri Škofji Loki. Gregor Osolnik (Ambrož team), ki ostaja pri dosedanjih 91 točkah, je zdrsnil na drugo mesto. S samo dvema točkama zaostanka pa mu že sledi še en Godešan, Uroš Bertoncelj (Koloka), ki je že s svojima prvima letošnjima tekoma nakazal, da bi lahko bil tudi kandidat za končno zmago. Pri ženskah je Tadeja Knez (112 t.) z drugega mesta izrinila Darjo Dacar (97 t.), na prvem mestu pa s precejšnjo prednostjo še naprej ostaja Nives Skube (150 t.).

Celotni rezultati Kranjskogorske desetke in točkovanje serije: Rezultati.
Fotografije najdete na naši Facebook strani (FB GMP), v kratkem pa bodo objavljene tudi na naši spletni strani.

V kratkem sledi še šesti letošnji tek. V soboto, 1. septembra se bomo pomerili na Teku pod svobodnim soncem v Žirovnici.