7. Tek pod svobodnim soncem, 1. september, Žirovnica (ODPOVEDAN!)


Tek pod Svobodnim soncem je zaradi zelo slabe vremenske napovedi žal odpovedan. Posledično se spreminjajo tudi pravila točkovanja serije Gorenjska, moj planet 2018. Za končno […]

Tek pod Svobodnim soncem je zaradi zelo slabe vremenske napovedi žal odpovedan. Posledično se spreminjajo tudi pravila točkovanja serije Gorenjska, moj planet 2018. Za končno točkovanje namesto 6 šteje 5 najboljših uvrstitev po točkah.

Tek pod Svobodnim soncem v Žirovnici ima letos nov termin, prvo soboto v septembru, in bo tako šesti po vrsti v seriji Gorenjska, moj planet 2018. Potekal bo v soboto, 1. septembra, s pričetkom ob 9.00 za otroke in 10.00 za odrasle.

 

Ker je letos Žirovnica bila eno osrednjih prizorišč praznovanja Svetovnega dneva čebel, bo nekoliko v znamenju čebel tudi letošnji tek, temu ustrezne pa bodo tudi nagrade za tekače.

 

Proga za odrasle je dolga 10,7 km in je speljana po žirovniški okolici, ki ji karakter dajeta tipična gorenjska pokrajina, obdana z visokimi gorami, in kulturna dediščina tega območja.

 

Več informacij o teku in dogajanju najdete tukaj.

 

Prijave