10. Veronikin tek, 13. oktober, Kamnik


Serija Gorenjska, moj planet se v zadnjem delu sezone tradicionalno seli v kraje pod Kamniškimi Alpami. Pred zaključkom z Miklavževim tekom v Snoviku, nas 13. […]

Serija Gorenjska, moj planet se v zadnjem delu sezone tradicionalno seli v kraje pod Kamniškimi Alpami. Pred zaključkom z Miklavževim tekom v Snoviku, nas 13. oktobra čaka tekaški praznik v Kamniku. Veronikin tek letos praznuje 10. obletnico, tako da se bodo organizatorji pod okriljem Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik ter zakleta graščakinja Veronika še posebej potrudili.

Tudi letos bo trasa teka za odrasle speljana v enem 10-kilometrskem krogu po Kamniku in okolici. Pred tekom odraslih se bodo v atraktivnem teku po ulicah Kamnika pomerili osnovnošolski otroci. Zaključek kamniškega teka pa je še posebej živahen, saj prireditveni prostor v okviru akcije Ciciban teče popolnoma zavzamejo vrtčevski otroci in njihovi starši.

Ob bližanju zaključku letošnje sezone pa je vsaj v moški konkurenci še vedno vse odprto v točkovanju serije Gorenjska, moj planet, tako da se obeta zanimiv boj za gorenjskega prvaka. Ker je odpadel Tek pod svobodnim soncem v Žirovnici, za točkovanje namesto najboljših 6 šteje najboljših 5 uvrstitev. Za zaključne nagrade še vedno morate zbrati 4 udeležbe.

Prijave