Po zelo množičnem Veronikinem teku zamenjava na vrhu točkovanja serije GMP


Veronikin tek je z jubilejno deseto ponovitvijo naredil še korak naprej, saj se ga je na najdaljši progi udeležilo kar 77 tekačev več kot v […]

Veronikin tek je z jubilejno deseto ponovitvijo naredil še korak naprej, saj se ga je na najdaljši progi udeležilo kar 77 tekačev več kot v preteklem letu. Na najdaljši progi se je tako pomerilo 237 tekačev, pred tem pa se je na šolskih tekih pomerilo 142 osnovnošolcev.

Pri moških je zmago obranil lanskoletni zmagovalec Klemen Bojanc, ki je s časom 33:02.6 postavil nov rekord proge. Zmaga tokrat ni bila povsem samoumevna, saj je s samo petimi sekundami zaostanka v cilj pritekel Miran Cvet (KGT Papež Kamnik). Tretje mesto je s časom 33:54.0 osvojil Klemen Bregar (KGT Papež Kamnik). Pri ženskah je s časom 41:11.6 slavila Nuša Mali (AD Domžale), pred Tjašo Vrtačič (GSŠRM Kamnik) in Nives Skube.

V točkovanju serije Gorenjska, moj planet je ponovno prišlo do spremembe na prvem mestu pri moških. Na prvo mesto se je s 113 točkami povzpel Uroš Bertoncelj iz ŠD Koloka. Lanski zmagovalec Aleš Krajnik (AD Olimpik) s 108 točkami drži drugo mesto, s samo dvema točkama zaostanka pa mu sledi Gašper Bregar (KGT Papež Kamnik). Pri ženskah se vrstni red na vrhu ni spremenil. Vodi Nives Skube s 181 točkami, pred Tadejo Knez s 116 točkami in Darjo Dacar s 106 točkami.

Celotni rezultati Veronikinega teka in točkovanje serije so na voljo na povezavi: Rezultati.

Večina fotografij je že objavljenih na naši Facebook strani (FB GMP), v prihodnjih dneh pa sledijo še ostale.

Do konca sezone ostaja samo še Miklavžev tek v Snoviku (2. december), ki bo obenem tudi zaključek sezone. Ker je Miklavžev tek v zadnjih letih razprodan že v tednih pred prireditvijo, vam priporočamo, da pohitite s prijavo. Več informacij o teku najdete na strani Miklavževega teka.