Lep uvod v novo sezono s še eno uspešno izvedbo Pomladnega teka Jesenice


V organizaciji Zavoda za šport Jesenice je z množično udeležbo uspešno izpeljan prvi letošnji tek serije Gorenjska, moj planet. Kot vsako leto, se je jeseniškega pomladnega […]

V organizaciji Zavoda za šport Jesenice je z množično udeležbo uspešno izpeljan prvi letošnji tek serije Gorenjska, moj planet. Kot vsako leto, se je jeseniškega pomladnega teka, ki je bil organiziran v širšem sklopu prireditev tradicionalnega Jožefovega sejma, udeležilo zelo veliko otrok. S 130 tekmovalci v cilju je bil rekord v udeležbi dosežen tudi na 10 km tekmovalni progi. Mogoče bi bil ta presežen še nekoliko bolj, če ne bi nekaterih tekačev prestrašila vremenska napoved, ki je napovedovala možnost nekaj dežja. Tega med samim tekmovanjem ni bilo kaj dosti, je pa tekače opral na podelitvi. Velika udeležba na Jesenicah je tudi dobra napoved za še eno uspešno sezono Gorenjske, moj planet.

Letošnji Pomladni tek sta zaznamovala tudi rekordna časa tako pri moških kot pri ženskah. Pri moških je s časom 32.38.7 zmagal Grega Šetrajčič (Modri dirkači), pred še enim Modrim dirkačem, Ivanom Peshovskim (33:05.8), lanskim zmagovalcem Pomladnega teka. Tretji je samo 4 s pozneje v cilj pritekel lanski gorenjski pokalni podprvak, Klemen Šuligoj (TOP4RUNNING). Pri ženskah je s časom 35:39.5 zmagala Nika Fajfar (ŠTA), ki je bila na koncu za 12 s boljša od Neje Kršinar (Kladivar Celje, 35:51.6), tretjeuvrščena Manca Mrak pa je dosegla rezultat 42:56.4.

Podrobnejšo reportažo s prireditva najdete na Slomaratonu.

Celotni rezultati teka na 10 km: Gorenjska, moj planet – Rezultati.

Galerije fotografij s prireditve: Gorenjska, moj planet – FB.

Po nekaj tednih počitka sezono nadaljujemo na Teku po ulicah Tržiča (6. april) in kmalu zatem na Teku Petra Levca Skirca Trzin (20. april).