Lubnik trail, 7. oktober 2023, Škofja Loka


Lubnik trail, na katerem je lani bil izveden tudi zaključek serije Gorenjska, moj planet, je letos sedmi, predzadnji tek serije. Tek, s štartom in osrednjim […]

Lubnik trail, na katerem je lani bil izveden tudi zaključek serije Gorenjska, moj planet, je letos sedmi, predzadnji tek serije. Tek, s štartom in osrednjim prizoriščem v Škofji Loki, bo izveden 7. oktobra.
Prireditev organizira ekipa Teka štirih mostov, ene najuspešnejših mestnih tekaških prireditev v Sloveniji. Tek na dobrih 1000 m visoko Loško goro bo tudi tokrat imel dve izvedenki in sicer 13,7 km dolg (859 m višinske razlike) trail z vzponom in spustom nazaj v Škofjo Loko (ta proga šteje za točkovanje Gorenjske, moj planet) in 5 km dolg (700 m višinske razlike) vzpon do koče na Lubniku. Vzpon obnavlja tradicijo gorskih tekov na Lubnik iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja, trail pa sledi sodobnim trendom. Obe progi pa se seveda lepo ujemata s karakterjem Gorenjske, ki je v splošnem zelo gorata pokrajina.
Med vsemi udeleženci bomo iskali tudi udeleženca in udeleženko, ki bosta najhitreje dosegla najvišjo točko trase, se pravi kočo na Lubniku, in ju tudi posebej nagradili.
Če pa ste raznoliko športno pripravljeni, pa se pred tem 10. spetembra lahko udeležite tudi Kolesarskega vzpona na Lubnik in se pomerite v kombiniciji kolesarjenja in teka.

Prijave.