Množično na Kranjskogorski 10ki


Tokratna Kranjskogorska 10ka na nek način predstavlja vrnitev v normalnost. Po zdravstvenih izzivih preteklih let in vremenskih izzivih letošnjega leta, tudi na nekaj tekih Gorenjske, […]

Tokratna Kranjskogorska 10ka na nek način predstavlja vrnitev v normalnost. Po zdravstvenih izzivih preteklih let in vremenskih izzivih letošnjega leta, tudi na nekaj tekih Gorenjske, moj planet, je tokrat prireditev potekala v idealnih pogojih. Temu ustrezno se je je udeležilo kar 164 tekmovalcev, kar je ena najboljših udeležb doslej.

Organizator Kranjskogorske 10ke, Turistično društvo Kranjska Gora, se je tokrat pridružil prizadevanjem za pomoč pri obnovi po nedavnih poplavah in del štartnine (2 € po tekmovalcu, skupaj 350 €) je bil namenjen Slovenski karitas.

Na dest kilometrov dolgi kranjskogorski tekmovalni progi je tokrat šlo za tesen boj najboljših štirih. Za dobre tri sekunde ga je na koncu dobil Klemen Šuligoj (Top4Running, 34:16.2), pred Primožem Piškurjem (AD Olimpik, 34:19.3) in Davorinom Cimermančićem (Založba Grahovac, 34:24.4). Slabih pet sekund pod stopničkami pa je na koncu ostal Italijan Andrea Gandini (Monza Marathon Team, 34:29.1). Pri ženskah je bila prepričljivo najboljša Anja Fink (AD Kronos, 35:50.5), ki je zmagala že na junijski desetki v Radovljici. Druga je v cilj pritekla Dominika Podobnik (39:46.5), tretja pa Manca Mrak (AD Bled, 43:59.0), ki je prav tako stala na stopničkah že v Radovljici.

Tesen boj za prvo mesto na Kranjskogorski 10ki pa je bil obenem tudi tesen boj za prvo mesto v pokalnem točkovanju. Potem ko je bilo pred to tekmo pri moških med prvimi tremi samo po eno točko razlike, se je z zmago Klemen Šuligoj (Top4Running) nekoliko odlepil od Primoža Piškurja (AD Olimpik), ki se je s tokratnim drugim mestom prebil na drugo mesto tudi v pokalnem točkovanju. Pavel Debeljak, ki je bil tokrat peti, je zdrsnil na tretje mesto, ki pa ga z dvakratnim naskokom v točkah prepričljivo brani pred zasledovalci. Čeprav se glede na še vedno majhno razliko v številu točk med najboljšimi tremi vrstni red na vrhu še vedno lahko premeša, pa razmerje moči med celotno sezono vseeno nakazuje, da se počasi riše končna slika na zmagovalnih stopničkah pokala. Ta je nekoliko manj jasna pri ženskah, kjer še naprej prepričljivo vodi Karin Rotar (AK Radovljica) pred Marijano Štrukelj (Mravlce), bolj zanimivo pa je na tretjem mestu, ki ga zaenkrat drži Nina Bolta (BŠD NLB d.d.).

Celotni rezultati in pokalno točkovanje najdete na Gorenjska, moj planet – Rezultati 2023.

Za tiste, ki vas o ozadjih Kranjskogorske 10ke zanima kaj več, še enkrat dodajamo povezavo na intervju z glavno organizatorko, Klavdijo Gomboc.

Naslednja tekma v okviru GMP 2023 je Lubnik trail v Škofji Loki, ki bo letos organiziran 7. oktobra. Zaključek sezone pa bo letos ponovno na Miklavževem teku v Snoviku (3. december), ki se po nekajletnem premoru vrača na slovensko in gorenjsko tekaško sceno.