Množičen začetek GMP 2023 s Pomladnim tekom na Jesenicah


Novo sezono Gorenjske, moj planet in tudi na splošno letošnjo tekaško sezono, smo začeli izjemno uspešno. Pomladnega teka Jesenice, ki se je letos priključil naši […]

Novo sezono Gorenjske, moj planet in tudi na splošno letošnjo tekaško sezono, smo začeli izjemno uspešno. Pomladnega teka Jesenice, ki se je letos priključil naši seriji, se je udeležilo več kot 500 otrok in 130 odraslih tekmovalcev. Medtem ko je bila udeležba otrok zelo množična že doslej, se je udeležba pri odraslih v primerjavi z lanskim letom dvignila na več kot dvakratno število. To tako organizatorjem Pomladnega teka kot tudi koordinacijski ekipi Gorenjske, moj planet in ostalim organizatorjem vliva veliko energije za nadaljevanje našega “organizacisjkega teka na srednje in dolge proge” in vsi skupaj se veselimo naslednji prireditev.

Pomladni tek na Jesenicah, ki ga je organiziral Zavod za šport Jesenice, ne bi mogel potekati v boljših pogojih, ki so upravičili naziv prireditve. V odličnem vzdušju, ki ga je pomagal spodbuditi reper in mojster borilnih veščin Chorcyp, je najprej na povsem polnem trgu na muzejskem območju Stare Save potekalo ogrevanje otrok in njihovih spremljevalcem, temu pa so najprej sledili otroški teki in nato še tek odraslih na 10 km.

Najhitreje je z desetkilometrsko progo opravil Ivan Peshovski (Modri dirkači, 32:50.9), drugi pri moških je bil Klemen Šuligoj (33:20.4), tretji pa Matevž Nunar (33:48.4). Pri ženskah je bila najhitrejša Aja Kozinc (41:19.5), pred Karin Rotar (AK Radovljica, 43:33.8) in Tjašo Žnidar (Tekaška skupina Jesenice, 44:09.9).

Celotni rezultati in fotografije.

Nihče v posamezno tekaško prireditev ne vloži več energije kot vodje organizacije, ki imajo vsi tudi bogate organizacijske in osebne izkušnje, zato bomo letos objavljali intervjuje z vodji vseh prireditev Gorenjske, moj planet. Tokrat objavljamo kratek INTERVJU S PRIMOŽEM SAMARJEM z Zavoda za šport Jesenice, nekdanjim profesionalnim koraškarjem, diplomantom Fakultete za šport, nekdanjim v.d. ravnatelja osnovne šole, očetom košarkarja Žiga Samarja. Več preberite tukaj.

Prijava na Tek po ulicah Tržiča, ki bo organiziran že čez naslednji vikend, v soboto, 25. marca. Nato 22. aprila sledi še 25. Tek Petra Levca SKIRCA v Trzinu!