Neugodne razmere tudi tokrat zaznamovale tek v Tržiču


Potem ko so se lansko leto tekmovalci in organizatorji Teka po ulicah Tržiča soočili s sneženjem, je žal neugodno vreme prireditev zaznamovalo tudi letos. Hladno […]

Potem ko so se lansko leto tekmovalci in organizatorji Teka po ulicah Tržiča soočili s sneženjem, je žal neugodno vreme prireditev zaznamovalo tudi letos. Hladno deževno vreme je žal vztrajalo celo dopoldne, končalo pa se je ravno po zaključku tekmovanja. Slaba vremenska napoved je vplivala tudi na udeležbo, tako pri otrocih kot pri odraslih, ta pa je bila zato približno polovico manjša, kot bi jo lahko pričakovali v normalnih razmerah. Še vedno je to pomenilo več kot 300 otrok in 61 odraslih tekmovalcev.

Pri ženskah, ki v Tržiču tečejo na 5 km, je progo najhitreje pretekla Karmen Klančnik Pobežin (Anine tekačice, 21:26.2), druga je bila Karin Rotar (AK Radovljica, 21:55.8), tretja pa Marijana Štrukelj (Mravlce, 22:59.2). Na 10 km dolgi progi, s katero so se soočili moški, pa je bil najboljši Klemen Šuligoj (Top4Running, 36:02.9), kmalu za njim je v cilj pritekel Primož Piškur (36:20.1), kot tretji pa Tadej Vehovec (AD Olimpik, 37:35.8).

Po dveh tekmah se že kaže tudi, v katero smer bo šlo pokalno točkovanje. Pri moških je vrstni red prvih treh enak kot na Teku po ulicah Tržiča, se pravi da vodi Klemen Šuligoj, pred Primožem Piškurjem in Tadejom Vehovcem. Pri ženskah je zelo dobro zastavila Karin Rotar, ki vodi pred lansko zmagovalko Marijano Štrukelj in Uršo Svetek.

Celotne rezultate in pokalno točkovanje najdete na strani Gorenjska, moj planet – rezultati 2023. Večina fotografij je že objavljanih na FB strani serije Gorenjska, moj planet, v nekaj dneh pa jih boste našli tudi na spletni strani serije.

Po nekaj tednih premora nadaljujemo s 25. Tekom Petra Levca SKIRCA v Trzinu!