Po polovici sezone se že nakazujejo kandidati za končno zmago


Radol’ška 10ka je tudi tokrat postregla z zelo atraktivno tekmo v desetih kilometrskih krogih po centru Radovljice. Tekmovalcem je tokrat šlo na roke tudi vreme, saj […]

Radol’ška 10ka je tudi tokrat postregla z zelo atraktivno tekmo v desetih kilometrskih krogih po centru Radovljice. Tekmovalcem je tokrat šlo na roke tudi vreme, saj so se ravno na dan prireditve temperature spustile na idealne za tek. Pravo smer prireditve nakazuje tudi kar za 50 odstotkov višja udeležba kot lansko leto in upravičeno lahko pričakujemo, da bo prireditev še napredovala tudi prihodnje leto.
Tekmo so si ogledali številni gledalci, ki so že pred tem sodelovali na občinskem praznovanju pred dnevom državnosti. Manj številni so ponovno bili otroci, ki jih organizatorjem zaenkrat ne uspe privabiti v podobnem številu kot na nekaterih ostalih prireditvah v okviru serije Gorenjska, moj planet.

Pri moških je bil boj za zmagovalca napet do konca, saj se je vseh 10 krogov enakovredno borila skupina petih tekmovalcev. Na koncu je s časom 34:44.1 slavil Žiga Koprivnik (Filter Team), pred Urošem Bertoncljem in Marjanom Robičem. Pri ženskah je s časom 40:09.2 ponovno slavila Nives Skube, pred Tino Klinar in Lucijo Medja (AK Radovljica).
Po polovici sezone se že nakazujejo kandidati za končno zmago v točkovanju serije Gorenjska, moj planet. Pri ženskah je kot kaže neulovljiva lanska zmagovalka Nives Skube. V moški konkurenci je Gregor Osolnik zaenkrat za odtenek močnejši od lanskega zmagovalca Aleša Krajnika, s četrtega mesta pa bi se lahko v boj za prvaka gorenjskega planeta odločilno vmešal Uroš Bertoncelj.
Celotni rezultati Radol’ške 10ke in točkovanje serije: Rezultati.

Na Facebook strani serije Gorenjska, moj planet (FB GMP) so že na voljo prve fotogalerije, v prihodnjih dneh pa na tej strani in na spletni strani serije sledijo še dodatne.
Po skoraj dveh mesecih počitka 15. avgusta sledi Kranjskogorska desetka, 1. septembra pa še Tek pod svobodnim soncem v Žirovnici.