Radol’ška 10ka, 22. junij 2018, Radovljica


Radol’ška 10ka je četrti tek serije Gorenjska, moj planet 2018. Letos bo organizirana 22. junija, enako kot lani to pomeni v petek, nekaj dni pred […]

Radol’ška 10ka je četrti tek serije Gorenjska, moj planet 2018. Letos bo organizirana 22. junija, enako kot lani to pomeni v petek, nekaj dni pred Dnevom državnosti. Tek je namreč v sodelovanju Športne zveze Radovljica in Občine Radovljica organiziran v sklopu praznovanja dneva državnosti. Otroci štartajo ob 19., odrasli pa ob 20. uri.

Potem ko je trasa teka več let potekala iz Radovljice v njeno podeželsko okolico in nazaj, je lansko leto prvič bila preizkušena proga v desetih kilometrskih krogih po središču Radovljice, vključno z njenim zgodovinskim jedrom. Takšna proga je prinesla izjemno vzdušje in dinamiko nabiranja krogov in obenem hitrega menjavanja ambienta. S takšnim vzdušjem ima prireditev lepe obete za nadaljnji razvoj v eno najzanimivejših tekaških prireditev na Gorenjskem.

Prijave so že odprte.

Ne spreglejte brezplačnih četrtkovih vadb za Radol’ško 10ko s Klemnom Dolencem. Vsak četrtek pred prireditvijo ob 20.00 uri na stadionu pri OŠ A.T. Linharta Radovljica.
Več informacij o teku najdete tukaj.