Po Veronikinem teku boj za zmagovalca GMP 2019 že odločen?


Veronikin tek je tudi letos potrdil sloves ene najbolje obiskanih prireditev v okviru serije Gorenjska, moj planet. Teka, ki ga je organiziral Zavod za turizem, […]

Veronikin tek je tudi letos potrdil sloves ene najbolje obiskanih prireditev v okviru serije Gorenjska, moj planet. Teka, ki ga je organiziral Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, se je udeležilo 265 tekačev, od teh 178 na 10 km progi za odrasle in 87 v otroških kategorijah. Po zaključku tekmovalnih tekov pa so se na Cici teku tradicionalno pomerili še najmlajši Kamničani in njihovi starši.

Zmagovalec 11. Veronikinega teka je Tobi Gaberšček (AD MASS) z rezultatom 34:28,8, pred Dejanom Zormanom (34:40,5) in Francijem Volkarjem (ŠKD Mekinje, 35:03,6). Barbara Černič (Gibit) je z rekordom proge 39:18,9 opravila s konkurenco pri ženskah. Na drugo mesto se je uvrstila Nives Skube (AD Olimpik, 43:05,6), na tretje pa Anja Lončarek (Pulse Performance, 43:39,7).

Medtem ko je pri moških boj za zmagovalca serije Gorenjska, moj planet bil odločen že pred Kamnikom in je prednost Marka Florjaniča nedosegljiva, pa je pri ženskah na vrhu ponovno prišlo do preobrata. Potem ko je po teku na Bledu v odsotnosti prej vodilne Nives Skube vodstvo prevzela Marjeta Jerala, se po Veronikinem teku lanska zmagovalka planeta Nives Skube ponovno vrača na prvo mesto. Marjeta Jerala ima še vedno možnost, da z zmago na Miklavževem teku osvoji Gorenjsko, moj planet 2019, vendar je takšen razplet malo verjeten, tako da je Nives Skube na dobri poti k obranitvi lanskega naslova.

Celotne rezultate in točkovanje serije Gorenjska, moj planet najdete na običajnem naslovu: Rezultati.

Izbori fotografij: FB stran Gorenjska, moj planet.

Število tekmovalcev z izpolnjenim pogojem petih udeležb se je povečalo na 40. Pred zaključkom pa je še 5 tekačev na dobri poti, da v svoj album lepih tekšakih spominov spravijo kar vseh devet tekov.

Pred nami je samo še zaključni Miklavžev tek v Snoviku. Pohitite s prijavami, saj je število prijav omejeno, udeležba pa je vsako leto velika.