Pomladni tek Jesenice, 18. marec 2023, Jesenice


Gorenjsko, moj planet 2023 začenjamo 18. marca s 15. Pomladnim tekom Jesenice Prireditev se začne z rekreativnim tekom za mlade in stare, »Teci svoj krog«, ki […]

Gorenjsko, moj planet 2023 začenjamo 18. marca s 15. Pomladnim tekom Jesenice

Prireditev se začne z rekreativnim tekom za mlade in stare, »Teci svoj krog«, ki se je še posebej množično udeležijo otroci. Povabite pa lahko še brata, sestro, sošolca, prijatelja, mamo, očeta, babico, dedka, … in sestavite svojo trojko ali izkoristite tek za ogrevanje na 10 km. Tek je rekreativen, ni tekmovalen, zmagovalec je vsak, ki po svojih močeh preteče krog, dva ali tri v dolžini 600 metrov. Vsak tekač ob prijavi dobi startno številko, ob prihodu v cilj pa spominsko medaljo in kremno rezino.

Glavna tekma, ki šteje tudi z točkovanje serije Gorenjska, moj planet, je tek na 10 km. V prvih kilometrih trasa teka poteka po Cesti Franceta Prešerna, Kurilniški ulici in cesti Log Ivana Krivca. Na Spodnjem Plavžu se prečka reko Savo in po levem bregu nadaljuje proti Hrušici do mejnega platoja Karavanke. Obrat teka je pri avtocestni bazi DARS platoja Karavanke. Tekači se po isti poti vračajo nazaj na startno mesto.

PRIJAVA na Pomladni tek Jesenice, 10 km. Za prijavo na rekreativni tek “Teci svoj krog” si preberite razpis na strani prireditve – povezava na začetku te objave.

Po teku na Jesenicah že 25. marca sledi 16. Tek po ulicah Tržiča

PRIJAVA na Tek po ulicah Tržiča