Pretečenih 10 km pod kranjskogorskimi smučišči


S Kranjskogorsko desetko, ki je bila v torek 15. avgusta izvedena v organizaciji Turističnega društva Kranjska Gora, je pretečen še šesti tek letošnje serije Gorenjska, […]

S Kranjskogorsko desetko, ki je bila v torek 15. avgusta izvedena v organizaciji Turističnega društva Kranjska Gora, je pretečen še šesti tek letošnje serije Gorenjska, moj planet. Čeprav je tokrat šlo za novinca v seriji, seveda ne gre za nov tek, ampak za uveljavljeno prireditev z dolgoletno tradicijo. Prireditvi pečat daje turistično okolje Kranjske Gore, ki samo po sebi ustvari poseben ambient s številnimi gledalci.

Po nekaj ponovitvah v deževnem vremenu je bilo tokrat vreme organizatorjem in tekmovalcem bolj naklonjeno, vseeno pa se je bilo treba spopasti z ostanki letošnje poletne vročine, ki je bila ob večernem terminu že bolj znosna. Ob relativno močni udeležbi to bolje pripravljenim tekmovalcem ni predstavljalo ovire in kolona 145 tekmovalcev se je takoj po štartu močno raztegnila vzdolž kolesarske poti med Kranjsko Goro in Ratečami. Kranjskogorskih 10 km sta najhitreje pretekla Miroslav Nikolič (Intersport, 33:57.6) pri moških in Maja Peperko (42:33.5) pri ženskah.

V točkovanju serije Gorenjska, moj planet se že bližamo končni odločitvi glede skupnih zmagovalcev. Tako Aleš Krajnik kot Darja Dacar sta si pred zadnjima dvema tekoma nabrala lepo prednost, ki jo bodo zasledovalci težko nadoknadili. Glede na to, da za točkovanje šteje 6 najboljših uvrstitev, pa možnosti še ostajajo.

Fotografije: Izbor fotografij, več fotografij na FB
Video: video
Rezultati teka in točkovanje serije: rezultati GMP 2017