Radol’ška 10ka tokrat v drugačnem formatu


Za nami je še druga prireditev letošnje serije Gorenjska, moj planet, Radol’ška 10ka. Ker so se tokrat organizatorji in tekmovalci morali spopasti s tremi večjimi […]

Za nami je še druga prireditev letošnje serije Gorenjska, moj planet, Radol’ška 10ka. Ker so se tokrat organizatorji in tekmovalci morali spopasti s tremi večjimi izzivi, koronskimi ukrepi, vročinskim valom in neobičajnim formatom tekmovanja (tek v krogih na štadionu), je bila udeležba tokrat manjša kot običajno. Vseeno večini udeležencev verjetno ni bilo žal, da so se teka udeležili, saj je format tekmovanja omogočil posebno vzdušje, ko so bili tekmovalci na progi in ob njej stalno v kontaktu.
 
Po krajših otroških tekih, posaditvi lipe in kulturnem programu na predvečer dneva državnosti, so se najprej v zahtevnih pogojih pomerili moški v kategorijah do 39 let, suvereno pa je prvi v cilj pritekel Marjan Robič. Drugi so štartali moški v kategorijah med 40 in 59 let, pri katerih je bil najhitrejši lanskoletni zmagovalec serije Gorenjska, moj planet, Marko Florjanič, ki pa je za slabo minuto in pol zaostal za zmagovalcem prve skupine. Ko je vročina že precej popustila, so štartale še ženske in najstarejši kategoriji moških. V cilj je prva pritekla Nives Skube, tesno za petami pa ji je sledil Bojan Galin iz kategorije moških nad 60 let, ki je v zadnjem krogu še silovito pospešil in za najhitrejšo zaostal samo za 10 s. Za vrhunec navijaškega vzdušja je tokrat poskrbel najstarejši tekmovalec Dragan Mišov, ki se je pogumno spopadel s progo in na koncu s prihodom v cilj ob bučnem navijanju prisotnih postavil piko na i letošnji Radol’ški 10ki.
 
Absolutna zmagovalca sta tudi tokrat postala Marjan Robič (AK Radovljica, 36:09.7) in Nives Skube (AD Olimpik, 42:36.2). Pri moških je bil drugi Marko Florjanič (ŠD Suhadole, 37:34.3), tretji pa Aleš Debeljak (AD Olimpik, 37:44.3), ki je v spopadu s Florjaničem nekoliko popustil šele v zadnjem krogu. Pri ženskah je druga pritekla v cilj še ena članica AD Olimpik iz Krope, Marijana Štrukelj (AD Olimpik, 46:49.3), tretja pa je bila Melita Rotar (49:18.9). Celotne rezultate najdete na običajnem mestu.

Nekaj fotografij z dogodka si lahko ogledate na FB strani serije Gorenjska, moj planet.
 
Po dveh tekmah je čas, da naredimo prvi izračun pokalnega točkovanja. Ob dveh zmagah sta na vodilnih mestih Marjan Robič in Nives Skube, celotno točkovanje pa je prav tako objavljeno na strani z rezultati.
 
Naslednje leto nas v Radol’ci čaka deseta desetka, ki bo ponovno potekala v desetih krogih po slikovitem središču mesta. Ob tej priliki se bodo organizatorji z dogodkom še posebej potrudili, tako da vas že sedaj vabimo, da si večer pred junijskim državnim praznikom zabeležite v svojem koledarju.
 
15. avgusta se vidimo na Kranjskogorski 10ki, tej pa konec avgusta sledi nočni tek na Vrhniki.