Zaradi razmer prilagojen program teka v Radovljici


Pred nami je Radol’ška 10ka, ki bo v četrtek popoldne in zvečer organizirana v sklopu občinskega praznovanja dneva državnosti na štadionu pri OŠ A. T. […]

Pred nami je Radol’ška 10ka, ki bo v četrtek popoldne in zvečer organizirana v sklopu občinskega praznovanja dneva državnosti na štadionu pri OŠ A. T. Linharta v Radovljici. Največjega izziva pri izvedbi tekmovanja trenutno ne predstavlja korona, ampak visoke temperature, zato bomo program nekoliko prilagodili. Temperatura se v večernih urah relativno hitro zniža, tako da je bilo danes ob 19. uri v Radovljici 24 °C.

Začetek otroških tekov je zaenkrat še vedno predviden za 16. uro, v primeru velike vročine pa bo nekoliko prestavljen in bodo otroci tekli po občinski proslavi.

V vsakem primeru so zamenjani časi štartov pri odraslih. Začeli bomo z najmlajšimi kategorijami moških, ženske in najstarejši pa štartajo zadnji. Razpored bo naslednji (v primeru prestavitve otroških tekov bodo štarti zamaknjeni za pol ure):

17.30 moški 1-19, 20-29 in 30-39 let
18.30 moški 40-49 in 50-59 let
19.30 ženske, vse kategorije, moški kategoriji nad 60 let

Teka se udeležite samo zdravi tekači, tempo pa prilagodite razmeram. Ker zaradi štartov v več skupinah na prizorišču v nobenem trenutku ne bo več kot sto udeležencev, pogoj PCT formalno ni zahtevan, seveda pa vseeno spoštujte previdnostne ukrepe.

V predprijavah se lahko prijavite še do srede zvečer. Prijave bodo mogoče tudi na dan tekmovanja.

Ne spreglejte prijav na Kranjskogorsko 10ko, ki bo tradicionalno organizirana 15. avgusta.