Tek v Mošnjah uspešno izveden, pred nami je Radol’ška 10ka


Serija Gorenjska, moj planet je uspešno štartala v novo sezono! Potem ko smo vsi skupaj že dovolj premagali korono, da je bila mogoča organizacija Mošenjskega […]

Serija Gorenjska, moj planet je uspešno štartala v novo sezono! Potem ko smo vsi skupaj že dovolj premagali korono, da je bila mogoča organizacija Mošenjskega teka, so se tekači morali spopasti še s prvim letošnjim vročinskim valom. 8 km dolgo progo, speljano po okolici Mošenj, je uspešno premagalo 73 odraslih udeležencev in 80 otrok.

V teku na 8 km je v cilj najhitreje pritekel Marjan Robič (28:45.7), pred Tadejem Osvaldom (TŠD Lončar, 29:48.4) in Primožem Piškurjem (30:18.9). V ženski konkurenci je tudi letos najhitreje začela Nives Skube (AD Olimpik, 34:39.8), ki je progo pretekla slabo minuto hitreje kot Ema Kolenc (AD Bled, 35:33.8), na tretje mesto pa se je uvrstila Anja Zima (ŠD Mošnje, 36:27.1). Celotne rezultate si lahko ogledate na GMP – rezultati 2021.

Gorenjske teke nadaljujemo že v četrtek, 24. junija, v Radovljici, kjer se boste tekači letos pomerili na nekoliko drugačni progi. Tek bo namreč organiziran na štadionu pri OŠ A. T. Linharta, kjer boste odrasli 10 km dolgo progo pretekli v 25 krogih, otroci pa tečejo na ustrezno krajših progah. Na Radolško 10ko se lahko prijavite do torka, 22. junija, na prijave Radovljica. Bodite pozorni na protikoronski pogoj PCT (prebolel, cepljen ali testiran), ki je v veljavi od ponedeljka, 21. junija.

Odprte so že tudi prijave na Kranjskogorsko 10ko, ki bo organizirana 15. junija na tradicionalni progi v Kranjski Gori: prijave Kranjska Gora.