Radol’ška desetka ob jubileju z rekordno udeležbo


Ob jubilejni deseti izvedbi, ob kateri so organizatorji poskrbeli za dodaten spremljevalni program, kot vsako leto pa je ob tekaškem dogodku potekala tudi proslava pred […]

Ob jubilejni deseti izvedbi, ob kateri so organizatorji poskrbeli za dodaten spremljevalni program, kot vsako leto pa je ob tekaškem dogodku potekala tudi proslava pred dnevom državnosti, je Radol’ška desetka dokočno postala prireditev s prepričljivo visoko udeležbo, tako pri odraslih kot pri otrocih. Potem ko se je pri odraslih udeležba dvigovala že v preteklih letih, je bil letos velik odziv tudi v otroških kategorijah. Skupaj se je tako letošnjega teka udeležilo 152 tekmovalcev.

Tek v desetih krogih po slikovitih ulicah središča Radovljice je bil napet vse do konca. Najboljši trije tekači so celotno progo pretekli skupaj, na koncu pa je v finišu bil najmočnajši Tilen Dobnikar (34:29.6), ki je za dobro sekundo prehitel Marka Krišlja (34:30.8) in za šest sekund vodilnega v seriji Andreja Miklja (34:35.6). Pri ženskah je bolj prepričljivo zmagala Maruša Turk (42:57.8), pred Manco Mrak (43:28.7) in Darjo Jereb (44:01.0).

V točkovanju GMP 2022 se je Andrej Mikelj še utrdil na prvem mestu pri moških. Sledita mu Robert Merhar in Tilen Dobnikar. Prednost povečuje tudi Marijana Štrukelj pri ženskah, ki vodi pred Tejo Muha in Jasmino Jakopin.

Celotni rezultati in točkovanje pokala: Gorenjska, moj planet – rezultati 2022.

Potem ko se boste čez poletje hladili na dopustu, se sredi avgusta (15. 8.) spet srečamo na Kranjskogorski 10ki.