Tek v Mošnjah letos v dobrih pogojih


Uspešno je izveden še en Mošenjski tek, tokrat že 33. po vrsti. Kot ponavadi so se ga množično udeležili otroci, udeležba odraslih pa je bila […]

Uspešno je izveden še en Mošenjski tek, tokrat že 33. po vrsti. Kot ponavadi so se ga množično udeležili otroci, udeležba odraslih pa je bila podobna kot lansko leto.

V junijskih terminih so za tovrstne prireditve ponavadi precejšen izziv visoke temperature, tokrat pa je precej oblačno vreme poskrbelo za to, da so bile razmere za tek bolj ugodne.

Zmagovalca 33. Mošenjskega teka sta Andrej Mikelj (Modri tekači, 28:18.3) pri moških in domačinka Anja Zima (ŠD Mošnje, 36:29.9) pri ženskah. Na stopničke so se uvrstili še Primož Piškur (AD Olimpik, 28:22.6) in Domen Potočnik (ŠD Gorje, 29:08.6) ter Marijana Štrukelj (37:56.8) in Urška Malovrh (Mravlce, 38:45.3).

Andrej Mikelj je z zmago tudi prepričljivo prevzel vodstvo v pokalnem točkovanju. Zelo majhne razlike pa so na naslednjih mestih, kjer po treh tekmah 2. in 3. mesto zasedata Robert Merhar in Matej Kaltenekar. Pri ženskah je še vedno na vrhu lanska zmagovalka Marijana Štrukelj, ki ji na 2. mestu sledi Teja Muha, na 3. pa Jasmina Jakopin.

Celotni rezultati in točkovanje pokala: Gorenjska, moj planet – rezultati 2022.

Pred nami je že Radol’ška 10ka, ki je tokrat jubilejna, deseta.