Rekord proge na Kranjskogorski 10ki


Tudi na letošnji Kranjskogorski 10ki so na udeležbo vplivale razmere v zvezi z epidemijo ter vroče in nepredvidljivo vreme, zato je bila ta s 83 […]

Tudi na letošnji Kranjskogorski 10ki so na udeležbo vplivale razmere v zvezi z epidemijo ter vroče in nepredvidljivo vreme, zato je bila ta s 83 tekači na glavni progi skoraj pol manjša kot ponavadi. Vseeno je bila udeležba za trenutne razmere dobra, organizatorji in udeleženci pa so dokazali, da se tovrstne prireditve brez večjih težav in tveganj da organizirati. Potem ko je kazalo, da bo treba teči v peklenski vročini in da tekmo lahko zmoti hudo neurje, je na koncu pozitivno presenetilo celo vreme, PCT in korona pa ob primernem pristopu nista prehuda zalogaja.

Kljub manjši udeležbi pa smo bili na letošnji Kranjskogorski 10ki priče odličnim rezultatom. Tobi Gaberšček iz TD Bovec je namreč z rezultatom 31:53.7 postavil rekord proge. Za njim ni veliko zaostal še en odličen tekmovalec, Primož Kobe iz FIT KLUB-a Novo Mesto, ki je progo pretekel v času 32:14.4. Za njima je s časom 34:04.3 v cilj pritekel Matic Modic, leta 2018 najboljši Slovenec na Ljuljanskem maratonu. Pri ženskah je s časom 36:29.0 slavila Anja Fink iz AAD Slovan, druga je bila domačinka Neža Žerjav (ND Rateče-Planica, 38:43.6), tretja pa z minimalnim zaostankom Neja Kršinar (38:43.9). Celotni rezultati

Fotografije objavljamo na FB strani in spletni strani serije Gorenjska, moj planet.

V točkovanju serije Gorenjska, moj planet 2021 pri moških z dvema zmagama še vedno vodi Marjan Robič (AK Radovljica), na drugo mesto se je prebil Matevž Malovrh (Köster Slovenija), tretji pa je Tadej Osvald (ŠTD Lončar). Pri ženskah je Marijana Štrukelj (AD Olimpik) prehitela tokrat odsotno Nives Skube, na tretjem mestu pa je Melita Rotar. Več na strani z rezultati.

Samo en tek nas še loči od tega, da bo letošnja serija Gorenjska, moj planet veljavna. 28. avgusta tečemo in kolesarimo na Vrhniki, tako da je ta cilj že povsem blizu!