Rekordna udeležba na Mošenjskem teku


Letošnji Mošenjski tek je postregel z rekordno udeležbo v svoji 34-letni zgodovini. Udeležilo se ga je 279 tekačev vseh starosti, od teh 117 na glavni, […]

Letošnji Mošenjski tek je postregel z rekordno udeležbo v svoji 34-letni zgodovini. Udeležilo se ga je 279 tekačev vseh starosti, od teh 117 na glavni, 8-kilometrski razdalji. K visoki udeležbi je zagotovo deloma prispevalo tudi dejstvo, da so bili po tednu negotovosti dobri tudi vremenski pogoji. Ti so bili boljši tudi kot v preteklih letih, ko je ta tek pogosto spremljala junijska vročina.

Število udeležencev, ki je bilo za skoraj točno 100 višje kot ob lanski izvedbi, je nekoliko presenetilo organizatorje, ki pa so vseeno uspešno poskrbeli, da je tekmovanje, razen povsem na začetku, potekalo v skladu s predvidenim urnikom. Letošnja izkušnja z dolgo vrsto na prijavah je pokazala, da bo treba te logistično nekoliko izboljšati, predvsem tako, da bodo za otroke prijave ločene. K manjši vrsti na prijavah pa lahko veliko pripomorete tudi udeleženci, s tem da se prijavite že v predprijavah. Pri tem vas posebej opozarjamo, da predprijava velja samo v primeru plačane štartnine, saj bi imeli sicer organizatorji nepotrebne stroške z neporabljenimi čipi in štartnimi številkami.

Časi na 8 km dolgi progi so bili letos bistveno boljši kot lansko leto in so tudi sicer bili eni najboljših doslej. Najhitreje je progo pretekel Primož Piškur (AD Olimpik, 27:14.3), ki sta mu v moški konkurenci sledila Klemen Šuligoj (TOPG Running, 27:44.6) in Pavel Debeljak (28:37.0). Pri ženskah pa je bila najhitrejša Maruša Cijan Brkič (33:52.0), druga je bila Maja Madon (35:22.6), tretja pa Maša Robič (AK Radovljica, 35:27.4).

V pokalnem točkovanju je Klemen Šuligoj (Top4Running) še nekoliko povečal prednost pred drugouvrščenim Pavlom Debeljakom. Tretji s tekmo manj ostaja Primož Piškur, ki pa je z zmago na Mošenjskem teku nakazal, da se lahko bori tudi za končno pokalno zmago.
Tudi pri ženskah vrstni red na vrhu ostaja nespremenjen. Največ točk je doslej zbrala Karin Rotar (AK Radovljica), druga je Marijana Štrukelj (Mravlce) in tretja Aja Kozinc.

Celotne rezultate in pokalno točkovanje kot ponavadi najdete na: Gorenjska, moj planet – rezultati 2023. Izbor fotografij je žeobjavljen na FB strani serije Gorenjska, moj planet, ostale še sledijo

Že v petek, 23. junija, sledi Radol’ška 10ka. Odprte pa so tudi že prijave na Kranjskogorsko 10ko, ki je tradicionalno organizirana 15. avgusta, na veliki šmaren.