Za nami je še Kranjskogorska 10ka, do konca še Lubnik


Na veliki šmaren, 15. avgusta, je bil izveden še predzadnji letošnji tek serije Gorenjska, moj planet, tradicionalna Kranjskogorska 10ka. Na glavni progi je bila udeležba […]

Na veliki šmaren, 15. avgusta, je bil izveden še predzadnji letošnji tek serije Gorenjska, moj planet, tradicionalna Kranjskogorska 10ka. Na glavni progi je bila udeležba tokrat s 104 tekmovalci opazno boljša kot lansko leto, še vedno pa je daleč od predkoronskega leta 2019, ko je bilo 181 udeležencev. Bolj so tovrstnim tekaškim prireditvam ostali zvesti otroci, saj jih je bilo tudi tokrat več kot 50.

S časom 32:33.9 je bil letos najhitrejši Jakob Medved (ŠD Tek je lek), ki je za 6 sekund in pol prehitel Matica Modica (TK Joži, 32:40.4) in za 21 s Janeza Muleja (Modri dirkači, 32:54.9). Najhitrejša ženska je bila Anja Fink (AD Kronos, 37:17.1), ki je z veliko prednostjo prehitela Dominiko Ahačič (GIBIT, 40:59.9) in Darjo Jereb (Izišport, 44:51.9). Zmagovalec pri moških je za 40 s zaostal za lanskim najboljšim rezultatom, doseženi čas pa je bil znatno boljši kot ob vseh ostalih ponovitvah Kranjskogorske 10ke v okviru serije Gorenjska, moj planet. Podobno je bilo pri ženskah, kjer je Anja Fink zaostala samo za svojim lanskim rezultatom in sicer za 48 sekund.  

Eno tekmo pred koncem sezone so že jasni obrisi končnega rezultata točkovanja, čeprav še posebej pri moških pri vrhu ni še nič odločenega. Še naprej vodi Andrej Mikelj (106 t.), ki se tokratne tekme ni udeležil. Tilen Dobnikar se je s 96 t. prebil na drugo mesto, z 89 t. pa sledi Primož Piškur. Pri ženskah je že jasno, da je Marijana Štrukelj (145 t.) obranila lanski naslov, na drugem mestu je z veliko prednostjo (104 t.) Teja Muha, tretja pa je Jerneja Rozman (74 t.). Za točkovanje šteje 5 najboljših uvrstitev, tako da se stanje pri vrhu na zadnji tekmi lahko še premeša.

Celotne rezultate in točkovanje pokala najdete na običajnem mestu: Gorenjska, moj planet – rezultati 2022. Fotografije so že objavljene na FB strani.

Ker je letošnji Nočni tek Vrhnika žal odpovedan, do konca serije Gorenjska, moj planet 2022 ostaja samo še Tek na Lubnik, ki bo v Škofji Loki organiziran 8. oktobra. Za točkovanje serije šteje trail tek na v razdalji 13,9 km (vzpon pribl. 600 m višinske razlike in spust nazaj v Škofjo Loko), na katerega se lahko prijavite tukaj. Če je za koga od starejših to prevelik zalogaj, vas vabimo, da se po teku na trgu pred upravno enoto v Škofji Loki udeležite samo zaključka serije.