Tek na Lubnik, 8. oktober, Škofja Loka; ZAKLJUČEK GMP 2022


Zadnji tek letošnje serije Gorenjska, moj planet je Tek na Lubnik, ki bo v Škofji Loki organiziran 8. oktobra. Za več informacij si oglejte spletno […]

Zadnji tek letošnje serije Gorenjska, moj planet je Tek na Lubnik, ki bo v Škofji Loki organiziran 8. oktobra. Za več informacij si oglejte spletno stran prireditve.

Gorsko-tekaška tradicija v Škofji Loki sega v sedemdeseta leta, ko je mladinski odsek Planinskega društva Škofja Loka prvič organiziral tek na Lubnik. Kasneje je tek na Lubnik postal tudi del državnega prvenstva v gorskih tekih, nato pa so v devetdesetih letih organizacijo prevzeli člani ŠD Puštal. Vrhunec so dosegli leta 2004, ko je bila krožna trasa Tek na Lubnik izbirna tekma za člane slovenske reprezentance za svetovno prvenstvo v gorskih tekih.

Organizatorji Teka štirih mostov in Vzpona na Lubnik so se – skupaj s Planinskim društvom Škofja Loka in Športno zvezo Škofja Loka – odločili gorski tek obuditi in posodobiti, da bo bolj v skladu s sodobnimi trendi »trail« preizkušenj. Teku do koče na Lubniku so dodali tudi spust, vmes pa še kakšen manjši hribček, ki bo tekaško preizkušnjo še začinil. Tako bo tek dolg 13,7 km, premagati pa bo treba skupno 859 višinskih metrov. Med vsemi, ki se boste prijavili na krožno preizkušnjo, bomo iskali tudi udeleženca in udeleženko, ki bosta najhitreje dosegla najvišjo točko trase, se pravi kočo na Lubniku, in ju tudi posebej nagradili. Trail proga šteje tudi za točkovanje serije Gorenjska, moj planet.

Vsi, ki se bolj navdušujete nad sprinterskimi preizkušnjami in ne zbirate točk serije Gorenjska, moj planet, se lahko prijavite le za juriš do koče, ki meri v dolžino 5 km in bo treba premagati skupno 700 višinskih metrov. Razglasitev najboljših na relaciji Mestni trg – Lubnik bo pri koči.

Če je za koga od starejših udeležencev serije Gorenjska, moj planet 2022 udeležba na 13,7 km dolgem trailu prevelik zalogaj, vas vabimo, da se po teku na trgu pred Upravno enoto v Škofji Loki udeležite samo zaključka serije. Razglasitev končnih rezultatov točkovanja in podelitev zaključnih nagrad serije bo predvidoma ob 13.30, po končani razglasitvi rezultatov Lubnik traila.

Prijave.