S Tekom na Lubnik je zaključena Gorenjska, moj planet 2022


Z drugo izvedbo Teka na Lubnik, ki je letos prvič bil vključen v serijo Gorenjska, moj planet, smo v vedno prijetnem vzdušju srednjeveškega jedra Škofje […]

Z drugo izvedbo Teka na Lubnik, ki je letos prvič bil vključen v serijo Gorenjska, moj planet, smo v vedno prijetnem vzdušju srednjeveškega jedra Škofje Loke zaključili sezono GMP 2022. Pri moških je zmagovalec gorenjskega planeta postal Tilen Dobnikar, pri ženskah pa je lansko zmago ubranila Marijana Štrukelj. Na drugem in tretjem mestu sledijo Primož Piškur (AD Olimpik) in Andrej Mikelj (Modri drikači) pri moških ter Teja Muha in Jerneja Rozman (Mravlce) pri ženskah. Pri moških je bil na koncu rezultat zelo tesen, saj se je Primož Piškur z zmago na Lubniku zmagovalcu Tilnu Dobnikarju približal na samo dve točki zaostanka.

Kljub nekaterim pomislekom zaradi zahtevnejše proge kot ste jo udeleženci tekov GMP navajeni, je prireditev zelo dobro uspela, s progo pa je uspešno opravil tudi najstarejši udeleženec, Dragan Mišov, ki je s skoraj tri tisoč vzponi tudi sicer zelo dober znanec Lubnika.

Na daljši progi, 13,9 km dolgem trailu, ki je štela za točkovanje serije, so bili pri moških najboljši Primož Piškur (AD Olimpik, 1:10:20,7), Tilen Dobnikar (1:14:27.3) in Urh Peček (1:15:27.0), pri ženskah pa Urša Trobec (KGT papež, 1:39:05.8), Marijana Štrukelj (Mravlce, 1:54:09.7) in Špela Ferjančič (1:58:39.2). Na 5 km dolgem Jurišu na Lubnik pa sta bila najhitrejša Aleš Udovič (36:46.9) in Tina Klinar (KGT Papež Kamnik, 40:48.8).

Celotne rezultate Lubnika in točkovanje pokala najdete na običajnem mestu: Gorenjska, moj planet – rezultati 2022. Fotografije so že objavljene na FB in spletni strani.

Ob zaključku sezone ne bo odveč še enkrat posebej izpostaviti sponzorjev, brez katerih izvedba ne bi bila mogoča.

Fundacija za šport
Etapa, servis koles in smuči, Simon Jesenko s.p.
Enekom, Inštitut za energetsko svetovanje, d.o.o.
Favn, podjetje za predelavo zdravilnih zelišč, d.o.o.
DM Drogerie Markt, trgovsko podjetje, d.o.o.
Družinski park Stari vrh
Pizzerija in špageterija Olivia, Trzin

Za oblikovno podobo skrbi Studio Mazzini, d.o.o.. S fotografijami dogajanje dokumentira in nas razveseljuje fotograf Miha Prijatelj.

Organizatorji prireditev so bili v letošnji sezoni Športna zveza Tržič, Športno društvo Trzin, Športno društvo Mošnje, Športna zveza Radovljica, Turistično društvo Kranjska Gora in Društvo Tek štirih mostov.

Serijo vodi Timing Poljane, d.o.o., v zadnjih letih v sodelovanju s Športno zvezo Radovljica.

Najbolj pa nas seveda s svojo udeležbo podpirate tekači! 🙂 Se vidimo ponovno v sezoni 2023!

Koordinacijska ekipa serije Gorenjska, moj planet