Serija Gorenjska, moj planet 2018 je zaključena


Po sedmih izvedenih tekih smo prispeli do konca četrte sezone serije Gorenjska, moj planet. Zaključek smo tradicionalno izvedli na Miklavževem teku, na katerem sta bila […]

Po sedmih izvedenih tekih smo prispeli do konca četrte sezone serije Gorenjska, moj planet. Zaključek smo tradicionalno izvedli na Miklavževem teku, na katerem sta bila letos najhitrejša Timotej Bečan in Mojca Koligar, oba iz KGT Papež Kamnik.

Rezultati in fotografije Miklavževega teka.

Miklavžev tek je poskrbel tudi za spremembo v vrstnem redu pri moških in zmagovalec letošnje serije je s 137 t. postal Gašper Bregar (KGT Papež Kamnik). Drugo mesto je s 113 t. osvojil Uroš Bertoncelj (ŠD Koloka), ki se zaradi poškodbe ni mogel udeležiti zadnjega teka. Tretje mesto pa je s 108 t. osvojil lanski zmagovalec Aleš Krajnik (AD Olimpik). V ženski konkurenci je s 181 t. prepričljivo slavila lanska zmagovalka Nives Skube (SLO maraton & Proglas), pred Tadejo Knez (116 t.) in Darjo Dacar (107 t.). Letos smo prvič podelili tudi kolajne najboljšim v starostnih kategorijah.

Letos je pogoj vsaj štirih udeležb izpolnilo 42 tekmovalcev, Gregor Vajs, Ismet Dedić, Lilijana Mohorč, Rajko Valant in Tadeja Knez pa so pretekli vseh sedem letošnjih tekov. Vsi tekmovalci z izpolnjenim pogojem so prejeli zaslužene diplome in praktične nagrade. Nagrade so prispevali Terme Snovik, Družinski park Stari vrh, Pizzeria Olivia iz Trzina in Timing Poljane. Med vsemi prisotnimi z izpolnjenim pogojem vsaj štirih udeležb smo izžrebali tudi praktične nagrade, ki so jih prispevali sponzorji serije in organizatorji posameznih prireditev.

Končno točkovanje (absolutno, kategorije) in udeležba GMP 2018.

Se vidimo v sezoni 2019! Prijave za Tek po ulicah Tržiča so že odprte.