Serija Gorenjska, moj planet 2019 je uspešno zaključena


Miklavžev tek, ki je prepričljivo obranil sloves zelo dobro organizirane tekaške prireditve, je tudi letos obenem bil zaključna prireditev serije Gorenjska, moj planet. Teka se je […]

Miklavžev tek, ki je prepričljivo obranil sloves zelo dobro organizirane tekaške prireditve, je tudi letos obenem bil zaključna prireditev serije Gorenjska, moj planet. Teka se je udeležilo rekordnih 490 tekmovalcev, prav tako rekordno pa je bilo tudi število tekačev, ki so letos izpolnili pogoj vsaj petih udeležb na tekih serije Gorenjska, moj planet. Lepo je bilo videti, da so se praktično vsi od teh uspeli udeležiti tudi zaključne prireditve.

Na goro svetega Miklavža je letos najhitreje pritekel Timotej Bečan iz KGT Papež Kamnik, z rekordom proge 20:38.4. Na drugo mesto se je uvrstil Rok Puhar iz AK Triglav Kranj, s časom 22:05.1, tretji pa je bil Gašper Bregar, Gledrig, s časom 22:32.9. Tudi najhitrejša ženska prihaja iz KGT Papež Kamnik. Prvo mesto je namreč dosegla njihova tekmovalka Mojca Koligar, s časom 25:57.8. Druga je bila Nuša Mali, AK Olimpija, 26.14.6, tretja pa Tina Klinar, KGT Papež Kamnik, s časom 26:51.0.

Celotni rezultati in fotografije letošnjega Miklavževega teka.

Zmagovalca serije Gorenjska, moj planet sta bila znana že pred Miklavževim tekom. Pri moških je prepričljivo zmagal Marko Florjanič, ki je z 208 točkami ugnal Uroša Bertonclja, 161 t., in Tomasa Wagnerja, s 134 točkami. Tomas se je moral za tretje mesto precej bolj potruditi, saj je četrti, Matevž Malovrh, za stopničkami zaostal samo za eno točko. Kljub nekaj težavam med sezono je na koncu bilo jasno, da je Nives Skube (217 t.) hitrejša od Marjete Jerala (208 t.), ki je nekaj časa bila v vodstvu. Manja Lušina (131 t.) se je celo sezono enakovredno kosala s Katarino Soudi (128 t.) in jo na koncu ugnala za tri točke.

Ob letošnjih devetih tekih je bila letvica za zaključne nagrade postavljena na 5 udeležb. Pogoj je izpolnilo 49 tekmovalcev. Enako kot lani je na vseh tekih teklo pet tekmovalcev in sicer Senad Džamastagić, Marko Florjanič, Marjeta Jerala, Mitja Lušina in Lilijana Mohorič. Tudi letos so praktične nagrade za tekmovalce z izpolnjenim pogojem prispevali Terme SnovikDružinski park Stari vrh in Pizzeria Olivia iz Trzina ter organizatorji sodeljočih tekov, prvič pa je letos serijo podprla Fundacija za šport.

Končno točkovanje v absolutni konkurenci in po kategorijah.

Priprave za sezono 2020 že potekajo in ko se boste nekoliko odpočili od letošnje sezone, se lahko že prijavite na 14. Tek po ulicah Tržiča. Se vidimo v prihodnji sezoni!