Tek na Bledu v okviru humanitarnega projekta


Izpeljana je tudi prva izvedba novega teka na Bledu. Humanitarni tek na 12 km je bil v organizaciji podjetja Event24 izpeljan v okviru športno humanitarne […]

Izpeljana je tudi prva izvedba novega teka na Bledu. Humanitarni tek na 12 km je bil v organizaciji podjetja Event24 izpeljan v okviru športno humanitarne prireditve Športni svet – dobrodelni Bled. Izkupiček prireditve je bil namenjen osebam s posebnimi potrebami. Žal je bilo teh in njihovih družinskih članov na prireditvi več, kot udeležencev teka in upamo, da bo sicer zelo dobro organizirana prireditev bolje sprejeta v prihodnjih letih.

Tek je potekal v idelanih pogojih, tekmovalci pa so pretekli dva kroga okrog jezera. Pri moških je bil najhitrejši Marko Florjanič (ŠD Suhadole, 44:38.1), pred Matevžem Malovrhom (TSK Bled, 46:11.1) in Filipom Jeralo (Let’s dance, 46:37.2). Zmagovalka pri ženskah je Tina Klinar (48:18.8), pred Marjeto Jerala (Let’s dance, 52:33.6) in Natašo Planko (55:21.0)

Po sedmih izvedenih tekih lahko že čestitamo zmagovalcu letošnje serije Gorenjska, moj planet, Marku Florjaniču, ki je z zmago na Bledu še potrdil neulovljivo vodstvo. Veliko bolj odprt je boj za naslednja mesta, na katerih Urošu Bertonclju tesno sledita Filip in Borut Jerala. Pri ženskah se je Marjeta Jerala odlepila od Nives Skube, ki se tokratnega teka ni udeležila, boj pa zaenkrat še ni odločen. Vodilnima na tetjem mestu sledi Manja Lušina. Celotni rezultati in trenutno točkovanje serije Gorenjska, moj planet: Rezultati.

Izbori fotografij danes in v naslednjih dneh na: FB stran Gorenjska, moj planet.

32 tekačev je že izpolnilo pogoj 5 udeležb na tekih serije GMP 2019 in prejmejo brezplačno udeležbo na Veronikinem teku v Kamniku, ter vstopnico za Arboretum Volčji potok. Pri prijavah na Veronikin tek ignorirajte sporočilo o nakazilu, vašo prijavo pa bomo vseeno upoštevali kot plačano. Vstopnico za Arboretum, pod pogojem, da se udeležite Veronikinega teka, prejmete pri prevzemu štartne številke.

11. Veronikin tek v Kamniku sledi že čez dva tedna (12. oktober). Prijave